Producătorul de bere Ursus Breweries, în extindere puternică. După CTP, a semnat și pentru parcul industrial WDP din Buzău

Producătorul de bere Ursus Breweries, în extindere puternică. După CTP, a semnat și pentru parcul industrial WDP din Buzău
scris 11 oct 2018

Producătorul de bere Ursus Breweries închiriază 20.000 metri pătrați într-un parc industrial din Buzău deținut de către dezvoltatorul belgian de proiecte industriale și de logistică WdP, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, după ce anterior, cum a anunțat în premieră Profit.ro, a semnat cu dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România, pentru un spațiu în al doilea proiect dezvoltat în Cluj – CTP Park Cluj II.

Spațiul ocupat în Buzău de către producătorul de bere va fi folosit ca centru de distribuție. Clădirea va predată în a doua jumătate a anului viitor.

Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, Ursus Breweries este lider pe piața berii din România și deține, printre altele, mărcile Timișoreana, Ursus, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Ciucaș, Stejar, Azuga. Compania, parte a grupului japonez Asahi, a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei, ajungând la o cotă de piață de 43%.

Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O\'Tacos CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O'Tacos

WdP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale, fiind controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro.

În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afacerei Jeroen Biermans, șeful WdP Development, subsidiara locală.

La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
ursus breweries