Tranzacție: Un grup german, afacere de familie la a 4-a generație cu operațiuni pe 4 continente, cumpără Plantextrakt din Cluj

Tranzacție: Un grup german, afacere de familie la a 4-a generație cu operațiuni pe 4 continente, cumpără Plantextrakt din Cluj
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 sep 2019

Grupul german Martin Bauer, furnizor de produse vegetale pentru industria mondială a ceaiului, a băuturilor și a produselor alimentare, a cumpărat compania mixtă româno - germană Plantextrakt din Cluj, cu afaceri anul trecut de peste 18 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția a fost derulată în două etape, compania germană preluând întregul pachet de acțiuni prin MB Holding.

Grupul Martin Bauer, pe piață din 1930, este o afacere de familie ajunsă la a 4-a generație, având astăzi circa 20 de birouri în Europa, Africa, America, Asia, peste 2.500 de angajați și vânzări consolidate anuale de peste 500 milioane euro.

EXCLUSIV Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor Steilmann, pregătește un proiect imobiliar în zona de influență a lui Ioannis Papalekas CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor Steilmann, pregătește un proiect imobiliar în zona de influență a lui Ioannis Papalekas

Plantextrakt, controlată până astăzi de omul de afaceri cu cetățenie germană Igor Peev, a fost înființată în toamna anului 1991 ca firmă mixtă româno - germană cu sediul la Rădaia, la 14 kilometri depărtare de Cluj-Napoca. Laboratoarele Plantextrakt au experiență în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice și medicamente homeopatice.

Platforma industrială are o suprafață de 38.000 metri pătrați, din care 3.500 metri pătrați o reprezintă halele de producție și zonele de depozitare, iar pe o suprafață de peste 12 hectare se întind culturile ecologice de plante medicinale.

EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă

În perioada 1992 - 1995, firma a funcționat în exclusivitate prin activitatea de export de materii prime pentru homeopatie - tincturi mamă - pe piețele farmaceutice din Europa de Vest (Germania, Austria, Italia) și din Extremul Orient (India, Pakistan), activitate care continuă și în prezent.

Anul trecut, compania, cu peste 100 de angajați, a avut afaceri de 18,3 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
martin bauer
plantextrakt
cluj