Tranzacție - Unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii contabile cumpără Contexpert

Tranzacție - Unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii contabile cumpără Contexpert
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 dec 2023

TMF Group, cu sediul la Amsterdam și deținut de fondul de investiții CVC Capital Partners, preia firma românească de contabilitate Contexpert, un business de 17 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

TMF este unul dintre furnizorii importanți la nivel global de servicii de conformare și administrative, având peste 10.000 de angajați și colaboratori în 125 de birouri din 86 de jurisdicții, pe o piață evaluată la peste 10 miliarde euro.

Grupul TMF, prezent deja în România, își extinde astfel și mai mult prezența pe piața din sud-estul Europei, după recenta achiziție a Premier Consulting în Grecia și Avanzia Taxand în Malta.

EXCLUSIV betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern

Contexpert, pe piață de 27 de ani și controlată de familia Daniela și George Istrate, a avut anul trecut afaceri de 17,2 milioane lei și un profit net de circa 3 milioane lei, cu 104 angajați, relevă datele analizate de Profit.ro.

Subsidiara din România a TMF, lansată în 1999, a avut anul trecut afaceri de 32,4 milioane lei și un profit de 4,2 milioane lei, cu 115 angajați.

În 2017, Grupul TMF a fost achiziționat de către CVC Capital Partners, una dintre cele mai importante firme de private equity și consultanță în investiții din lume, într-o tranzacție de 1,75 miliarde euro.

CVC a preluat afacerea de la DH Private Equity Partners, care achiziționase TMF Group în 2008.

CVC, înființată în anii 1980 de un grup de capitaliști de risc, printre care Steven Koltes, Donald Mackenzie și Rolly van Rappard, este deținută majoritar de angajații săi. In portofoliul companiei se regăsesc branduri ca Panzani, Douglas, Alvogen, Lipton, multe prezente și în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
tmf
contexpert