Roche intră pe piața medicamentelor contra obezității cu o tranzacție de 2,7 miliarde de dolari

Roche intră pe piața medicamentelor contra obezității cu o tranzacție de 2,7 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Gigantul farmaceutic elvețian Roche preia dezvoltatorul american de medicamente contra obezității Carmot Therapeutics pentru 2,7 miliarde de dolari, alăturându-se unei liste de concurenți mondiali care încearcă să provoace producătorii dominanti de medicamente pentru slăbit Novo Nordisk și Eli Lilly.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

Pe lângă prețul inițial de achiziție, de 2,7 miliarde de dolari, deținătorii de acțiuni ai Carmot vor primi plăți de până la 400 de milioane de dolari dacă vor fi atinse anumite etape.

Cel mai promițător candidat medicament al Carmot este CT-388. Medicamentul este gata să fie testat pe oameni.

FOTO România are primele elicoptere Black Hawk pentru misiuni de salvare CITEȘTE ȘI FOTO România are primele elicoptere Black Hawk pentru misiuni de salvare

În octombrie, Roche a anunțat că va achiziționa și Telavant Holdings, într-o tranzacție de 7,1 miliarde de dolari.

Telavant produce medicamente pentru persoanele care suferă de boli inflamatorii și fibrotice și este în proces de dezvoltare a unei ”noi terapii promițătoare” pentru pacienții cu boala Crohn.

VIDEO Profit E-commerce - Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Anii de pandemie au însemnat o creștere majoră în tot ce înseamnă produse de utilizare îndelungată. Marea problemă a început însă anul trecut CITEȘTE ȘI VIDEO Profit E-commerce - Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Anii de pandemie au însemnat o creștere majoră în tot ce înseamnă produse de utilizare îndelungată. Marea problemă a început însă anul trecut

În anunț, Roche a mai spus că va obține o opțiune de colaborare cu Pfizer la un nou medicament pentru boala inflamatorie intestinală.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
telavant holdings