Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai

Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Acropole din Atena, monumentul principal al antichității grecești și toate siturile arheologice din țară vor fi redeschise la 18 mai, a indicat joi Guvernul, anunțând și măsuri pentru "redemararea" sectorului cultural, afectat de izolare, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n., care atrage în fiecare an milioane de vizitatori, siturile arheologice și muzeele sunt închise de la mijlocul lui martie ca urmare a măsurilor de restricție impuse de Guvern pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, scrie News.ro             

Înainte de redeschiderea muzeelor prevăzută la 15 iunie, "Acropole din Atena va fi redeschis la 18 mai, precum și toate siturile arheologice din țară", a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Lina Mendoni, ministrul Culturii. 

Airbnb pregătește concedieri masive CITEȘTE ȘI Airbnb pregătește concedieri masive

Ea a subliniat că măsurile de distanțare socială vor fi impuse obligatoriu și că un număr limitat de vizitatori vor putea intra în același timp în situri și muzee.  

Ministrul grec al Culturii a anunțat și un buget de 100 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe angajații temporar din industria spectacolului, care de mai multe săptămâni reclamă "protejarea sectorului lor lovit în plin" de măsura de izolare.               

"Obiectivul nostru este de a menține sectorul activ și nu a avea o vară 2020 fără cultură", a mai spus ministrul.               

Ea a promis indemnizații de 800 de euro pentru lunile martie și aprilie pentru salariații temporar din lumea spectacolului și ajutoare de stat pentru noile producții cinematografice.               

Aproape 2.000 de muzicieni, actori și alți artiști au manifestat joi, în fața Parlamentului din centrul Atenei pentru a cere "ajutoare pentru sector", potrivit unui fotograf al AFP.               

"Este o mare nedreptate, ajutoarele inițial anunțate în aprilie de Guvern pentru sectorul privat nu au luat în calcul specificul sectorului noastru", a criticat Natasa Bofiliou, vedetă a muzicii populare grecești care a participat la manifestație.

Guvernul a anunțat în aprilie un ajutor de 600 de euro pentru profesioniștii independenți (avocați, medici) și 800 de euro pentru salariații plasați în șomaj parțial în timpul restricțiilor.               

De luni, Grecia a început relaxarea măsurilor de izolare pe etape, cu redeschiderea saloanelor de înfrumusețare și a micilor afaceri.              

Liceele vor fi redeschise la 18 mai, înainte de redeschiderea la 1 iunie a cafenelelor, barurilor, tavernelor și cinematografelor de vară în aer liber, respectând regulile de igienă și mai ales de distanțare socială.               

Cinematografele de vară vor putea primi doar 40% din publicul lor obișnuit, potrivit ministrului Culturii.               

Miercuri seară, 150 de scaune goale au fost instalate în fața parlamentului, în cadrul unei "manifestații mute" a sindicatelor tavernelor și a locurilor de divertisment, care cer redeschiderea lor mai devreme de 1 iunie, data fixată de Guvern. Acesta din urmă a promis o reîntoarcere la normal "prudentă".

Mai puțin afectată decât partenerii europeni, Grecia, cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 148 de morți și 2.663 de cazuri de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
acropole
atena
grecia
turism