Italia injectează 3 miliarde de euro în Alitalia, pregătind naționalizarea companiei aeriene

Italia injectează 3 miliarde de euro în Alitalia, pregătind naționalizarea companiei aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Guvernul italian va injecta cel puțin trei miliarde de euro în Alitalia, a anunțat joi Ministerul Industriei, pregătind planul pentru naționalizarea companiei aeriene care se confruntă cu dificultăți financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renaționalizarea companiei a fost avansată în martie.

Autoritățile de la Roma se pregătesc să reia controlul operatorului aerian, după 11 ani de conducere privată dificilă și trei încercări eșuate de restructurare,scrie Agerpres.

BMW pregătește cea mai amplă campanie de actualizare online a mașinilor, inclusiv în România. Aplicația Drive Recorder va putea înregistra imagini din jurul mașinii CITEȘTE ȘI BMW pregătește cea mai amplă campanie de actualizare online a mașinilor, inclusiv în România. Aplicația Drive Recorder va putea înregistra imagini din jurul mașinii

Guvernul a fost forțat să anuleze planificata vânzare a companiei aeriene deoarece problemele Alitalia au fost exacerbate de măsurile adoptate pentru a ține sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), care au devastat industria aeriană.

Din primul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 25 miliarde de euro, Guvernul a alocat 500 milioane de euro pentru întregul sector aerian, majoritatea banilor mergând către Alitalia.

Alitalia se confruntă cu probleme financiare dinainte de criză coronavirusului. În ianuarie, planurile că Alitalia să fie preluată de Lufthansa sau de compania feroviara italiană de stat au eșuat.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiției trenurilor de mare viteză și a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piață și profiturile sale.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajați în regim full-time și alți 1.600 sunt plasați într-o schemă temporară susținută de stat. Altialta este în procedură de faliment de mai mulți ani și supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia