Administratorul Hotelului Marriott din București, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Administratorul Hotelului Marriott din București, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Gregor Aufhauser, directorul societății care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Aufhauser a fost audiat pe 20 iulie de procurori și pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, scrie News.ro.

Pe 7 iulie 2016, Kathrin Brettschneider, director financiar al firmei care administrează Hotelul Marriott, a fost și ea pusă sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. La vremea respectivă, directorul general al companiei, Gregor Aufhauser, nu a fost audiat pentru că nu se afla în țară, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Procurorii au luat cea mai puțin restrictivă măsură împotriva lui Kathrin Brettschneider deoarece aceasta este însărcinată. Ea se va prezenta, însă, de două ori pe săptămână la poliție în cadrul programului de control judiciar.

Polițiștii au făcut percheziții la Hotelul Marriott din București, pe 7 iulie, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin înregistrarea, în mod ilegal, în documentele contabile, a unor cheltuieli cu dobânzi și a unor pierderi din diferențe de curs valutar.

Confesiunile unui director de hotel all inclusive CITEȘTE ȘI Confesiunile unui director de hotel all inclusive

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a anunțat că perchezițiile au avut loc la sediile sociale al SC S. (Strabag, n.r.) SRL și SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde au fost ridicate documente financiar-contabile și înscrisuri necesare soluționării unei cauze penale în care sunt vizate infracțiuni de evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi și pierderi din diferențe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curții de Apel București.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
hotelul marriott
gregor aufhauser