Anastasiu către ministrul Dobre: Ajutați-ne să deschidem piața românească a muncii pentru filipinezi și vietnamezi!

Anastasiu către ministrul Dobre: Ajutați-ne să deschidem piața românească a muncii pentru filipinezi și vietnamezi!

Dragoș Anastasiu, proprietarul Eurolines

scris 19 apr 2017

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, i-a cerut public ministrului Turismului, Mircea Dobre, să-i ajute pe operatorii de hoteluri și restaurante să aducă în România angajați filipinezi și vietnamezi, pentru care acum formalitățile și vizele durează mai mult de un an.

"Domnule ministru, ajutați-ne să deschidem piața românească a muncii pentru filipinezi și vietnamezi, pentru că ne sufocăm aici. De mâine! Știți cât durează din punct de vedere birocratic să aducem un filipinez în România? Un an și ceva", a spus Anastasiu la o conferință organizată de patronatul Hora, din industria HoReCa.

Anastasiu crede că ministrul Turismului poate susține în Guvern deschiderea acestor piețe, iar forța de muncă ar putea fi folosită nu doar în turism, ci și în alte domenii. Omul de afaceri spune că este nevoie de personal în turism nu doar în București, ci și în orașe mari din țară, precum Timișoara sau Cluj-Napoca, dar și în stațiuni.

EXCLUSIV Un hotel din Poiana Brașov își recrutează angajați din Filipine: Este vorba de calitatea serviciilor, sunt mult mai serioși și mai muncitori! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un hotel din Poiana Brașov își recrutează angajați din Filipine: Este vorba de calitatea serviciilor, sunt mult mai serioși și mai muncitori!

Daniel Mischie, CEO al lanțului City Grill, crede că ar trebui deschisă și piața forței de muncă pentru cei din Republica Modova, în condițiile în care românii care lucrează în străinătate nu se vor întoarce așa ușor, pentru că 80% dintre ei au plecat din pricina corupției.

Anterior, Dragoș Anastasiu vorbise despre o eventuală încercare de a-i readuce în țară pe românii care lucrează în turism, în străinătate. "Avem zeci de mii, dacă nu sute de mii de oameni care lucrează în HoReCa în toate țările lumii și pe toate vasele lumii. Haideți să facem programe și eforturi să-i aducem înapoi", a spus Anastasiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
angajati
filipine