ANAT: Numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat

ANAT: Numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat
scris 24 iun 2018

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat că a luat la cunoștiință de pe pagina de internet a Terra Turism, prin anunțul publicat vineri, că agenția de turism va declanșa procedura de insolvență, ulterior reprezentanții acesteia închizând orice canal de comunicare. Juriștii ANAT vor oferi turiștilor consultanță pentru a se înscrie la masa credală, dar numărul celor afectați este limitat.

”Deși numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat, situația este regretabilă”, arată un comunicat al ANAT.

Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiștii se pot adresa asiguratorului agenției, polița de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 este încheiată la City Insurance SA, scrie News.ro.

Touroperatorul israelian Meshek Wings a fost exclus din patronatul ANAT CITEȘTE ȘI Touroperatorul israelian Meshek Wings a fost exclus din patronatul ANAT

Turiștii urmează a fi despăgubiți în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliței de asigurare.

”Reprezentanții juridici ai ANAT sunt la dispoziția turiștilor pentru a le oferi consultanță în demersurile privind înscrierea la masa credală”, spun reprezentanții patronatului.

În ultimii doi ani, ANAT a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turiști în cazul intrării în insolvență a agenției de turism, dar nu s-a ajuns la un consens.

”Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusă și în legislația românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT își exprimă determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condițiile necesare pentru garantarea efectivă și reală a pachetelor de servicii turistice și pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agențiilor de turism din România”, subliniază ANAT.

Agenția Terra Tourism și-a anunțat, vineri seară, printr-un email partenerii și clienții că nu-și mai poate onora obligațiile față de aceștia și le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance.

"Cu părere de rău vă anunțăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecință, vom declanșa procedura de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism", este mesajul primit de către clienți și parteneri.

viewscnt
Afla mai multe despre
anat
terra tourism