ANAT: Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele nouă luni este de 230 milioane de euro

ANAT: Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele nouă luni este de 230 milioane de euro
scris 14 nov 2018

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat, miercuri, că valoarea voucherelor de vacanță emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, o sumă de opt ori mai mare față de cea de anul trecut, 2018 fiind anul în care voucherele acordate și angajaților din sistemul public au impulsionat toate segmentele turismului intern.

Astfel, litoralul, muntele, zonele balneo, Delta Dunării au înregistrat în acest an creșteri de până la 25% față de anul Anterior, potrivit ANAT.

”Numai în luna septembrie au fost emise vouchere de vacanță în valoare de 7 milioane de euro, însă cea mai mare valoare a fost înregistrată în luna iunie, 125 de milioane de euro, când au început să fie distribuite și bugetarilor”, se arată în comunicat.

ANAT a solicitat continuarea programului și distribuirea acestora la începutul fiecărui an, pentru ca turiștii să poată profita de perioada de înscrieri timpurii, al cărui vârf este între ianuarie și martie, în care își pot alege vacanța din mai multe oferte, scrie News.ro.

Peste 24.000 de deșeuri, găsite pe plajele litoralului românesc. Cea mai murdară plajă - Constanța. Care sunt cele mai curate CITEȘTE ȘI Peste 24.000 de deșeuri, găsite pe plajele litoralului românesc. Cea mai murdară plajă - Constanța. Care sunt cele mai curate

“Voucherele de vacanță au încurajat românii să călătorească și au susținut litoralul românesc în lunile ploioase și la final de sezon ori zonele turistice mai puțin vizitate în anii anteriori. Pentru prima dată, în acest an, mai mulți români au fost în vacanță la Marea Neagră, ori zone turistice mai puțin frecventate au început să crească în statistici. Suntem convinși că sunt suficiente argumente pentru continuarea programului și mai ales pentru acordarea din timp a voucherelor”, a declarat președintele ANAT, Nicolae Demetriade.

Potrivit statisticilor ANAT, în 2018, majoritatea proprietarilor de vouchere de vacanță s-a adresat agențiilor de turism pentru valorificarea acestora, aproximativ trei sferturi dintre ei alegând pachete turistice. Cei care nu le-au valorificat încă le pot folosi pentru vacanțe în timpul iernii și chiar vara viitoare, pe care le găsesc și la Târgul Național de Turism organizat la Romexpo, în perioada 15-18 noiembrie, potrivit ANAT.

”50 de agenții de turism membre ale Asociației Naționale a Agențiilor de Turism aduc la târg vacanțe cu transport, cazare, servicii de masă, tratament și alte servicii asociate în toate zonele turistice din România, pachete care au reducere de până la 30%”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
anat
vouchere turism