Au dispărut turiștii străini din Sibiu. Cauze: Nu e asimilat ”cu un loc în care să poți face o baie”

Au dispărut turiștii străini din Sibiu. Cauze: Nu e asimilat ”cu un loc în care să poți face o baie”
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2022

Numărul turiștilor străini din municipiu e mic, în comparație cu alți ani, semnalează proprietarii de apartamente închiriate în regim hotelier. Problema e sesizată și de organizatorii de evenimente, dar și de Asociația Județeană de Turism (AJT) Sibiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noi avem stornări de 90%, cetățeni străini. Turiștii din străinătate nu mai vin în Europa de est, în general și în România și Sibiu, în particular, din cauza războiului. La brunch-urile pe care le organizăm noi, acum avem 99% români. Înainte de pandemie aveam o treime turiști străini. Cei care caută astfel de experiențe sunt la fel de mulți, dar au dispărut turiștii străini”, susține Cristian Cismaru, președintele Asociației My Transylvania, potrivit Turnul Sfatului.

Gigantul german Uniper, unul dintre cei mai mari importatori de gaze din Rusia, este în discuții cu guvernul pentru un potențial pachet de salvare CITEȘTE ȘI Gigantul german Uniper, unul dintre cei mai mari importatori de gaze din Rusia, este în discuții cu guvernul pentru un potențial pachet de salvare

Simina Manea, director executiv al Asociației Județene de Turism, spune și ea că numărul turiștilor din străinătate e mic în această perioadă, în oraș, în comparație cu perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus.

”Același semnal îl primim și noi din piață. În continuare, numărul de turiști străini este destul de redus. Nu putem spune că nu ne așteptam la asta. Aveam o predicție în acest sens a fost dată după ce principalii tour-operatori au anunțat că anulează rezervările. Toate grupurile de turiști administrate de marile agenții de turism au fost anulate. Creșterea numărului turiștilor individuali se va face treptat”, a transmis oficialul AJT Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
turisti