Avertizare pentru românii care călătoresc în Spania: Alertă alimentară și îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia

Avertizare pentru românii care călătoresc în Spania: Alertă alimentară și îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia
scris 23 aug 2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Departamentul pentru Sănătate și Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat și retras de pe piață un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes, ulterior apariției cazurilor de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de porc procesată și ambalată, investigând și alte produse care ar putea fi contaminate cu această bacterie.

Ministerul Sănătății și Familiei spaniol a informat că a crescut numărul de pacienți infectați cu bacteria Listeria, până la 22 august 2019 înregistrându-se, în Andaluzia, 161 cazuri, din care 82 spitalizați și un deces. Situația pe provincii a cazurilor de îmbolnăvire se prezintă astfel: Sevilla 64, Huelva 10, Cadiz 2, Cordoba 2, Malaga 4. De asemenea, statul spaniol a alertat organismele europene și Organizația Mondială a Sănătății referitor la situația creată de propagarea acestei infecții și posibilitatea de a fi identificată și în alte țări, turiștii străini care călătoresc din Regatul Spaniei putând prezenta simptomele bolii, scrie News.ro

Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media CITEȘTE ȘI Foarte mulți dintre turiștii care aleg circuitele sunt influențați de prieteni și de review-urile din social media

Ultimele date oferite de guvernul local andaluz indică o creștere la 529 a cazurilor susceptibile de posibila infecție, în cursul zilei de 22 august 2019. Având în vedere numărul mare de cetățeni infectați, la care se adaugă cei suspecți a fi infectați cu această bacterie, Guvernul andaluz (Junta de Andalucia) a decretat alertă alimentară.

Autoritățile spaniole informează cetățenii care au simptome de febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie și oboseală, să se adreseze de urgență medicului de familie sau celui mai apropriat spital.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34648212169.

viewscnt
Afla mai multe despre
listeria
sevilla