Bariera nouă pentru turiștii care vor să călătorească în Grecia

Bariera nouă pentru turiștii care vor să călătorească în Grecia

Sursa foto: Mihai Neacsu / dreamstime.com

scris 25 iul 2020

Pasagerii zborurilor din România și Bulgaria, primiți începând de marți în Grecia numai pe bază de ”test negativ”.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria, transmite News.ro. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR. În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia.

CITEȘTE ȘI Covid-19 i-a transformat pe turiștii de litoral în vânători de oferte last minute și ultra last minute. "Este ca în epoca de glorie a site-urilor de cupoane."

MAE precizează că toate condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați

Această măsură a fost impusă din cauza situației epidemiologice în cele două state membre UE și urmează să intre în vigoare începând de marți. ”În baza analizei datelor epidemiologice s-a hotărât ca pasagerii din Bulgaria și România care intră în Grecia prin legături aeriene să fie obligați să prezinte un rezultat de control molecular (PCR) negativ de covid-19. Testul trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor în Grecia”, a anunțat într-un comunicat directorul Protecției Civile Nikos Hardalias, adjunctul ministrului însărcinat cu Managementul Crizelor citat de keeptalkinggreece.com.

Măsura se aplică începând de marți, 28 iulie, și până marți, 4 august. Sunt scutiți de la ”testul negativ” obligatoriu cetățeni greci, deținători ai unor permise de reședință și persoane care călătoresc din motive considerate esențiale. De asemenea, rămâne în vigoare obligația completării Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF), cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.
Guvernul grec, în cooperare cu serviciile competente, analizează și evaluează datele, pentru ca străinii să poată intra în Grecia în siguranță și respectând măsuri în domeniul sănătății publice, subliniază în comunicat Protecția Civilă.  Atena reiterează că va impune restricții de călătorie țărilor în care situația pandemiei covid-19 se înrăutățește.

Grecia a impus ”testul negativ” obligatoriu la intrarea în Grecia prin punctul de trecerea frontierei de la Promachonas la 15 iulie. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat joi cu privire la ”tendințe îngrijorătoare privind noul coronavirus în Balcani și sudul Europei”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
turism
mae