FOTO Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat, dar fără pasageri

FOTO Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat, dar fără pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Consiliul Județean Tulcea recepționează astăzi lucrările la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea, la finalul unui proiect de dezvoltare, întins pe durata a doi ani. Lucrările au avut ca obiectiv aducerea infrastructurii la standardele operaționale și de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri, dar și de noile reglementări impuse aeroporturilor din România, după intrarea țării în Spațiul Schengen. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Elon Musk schimbă din nou strategia și încearcă să oprească prăbușirea Tesla, anunțând că va lansa totuși o gamă de mașini ieftine și chiar mai repede CITEȘTE ȘI Elon Musk schimbă din nou strategia și încearcă să oprească prăbușirea Tesla, anunțând că va lansa totuși o gamă de mașini ieftine și chiar mai repede

Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. 

FOTO Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat, dar fără pasageri

Pandemia și  războiul din Ucraina sunt două dintre motivele invocate pentru numărul scăzut de curse pe Aeroportul Internațional „Delta Dunării” din Tulcea, unde, în ultimii ani, s-au efectuat lucrări de modernizare pentru îndeplinirea standardelor impuse de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA).

Aeroportul Internațional „Delta Dunării” a fost inclus într-un program amplu de dezvoltare, ultimul contract de modernizare fiind semnat pe data de 1 septembrie 2022. În valoare de 180 de milioane de lei, proiectul a vizat realizarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene.

ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen au dat România în judecată la o curte internațională de arbitraj CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Olandezii de la Damen au dat România în judecată la o curte internațională de arbitraj

Fără curse regulate și cu pasageri puțini, infrastructura aeriană a fost utilizată în special de avioane de mici dimensiuni, iar în ultimii doi ani, aeroportul a înregistrat un trafic de doar 300 de pasageri, fiind pe ultimul loc în clasamentul aeroporturilor din România în această privință.

FOTO Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat, dar fără pasageri

Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor. 

Inaugurarea aeroportului după modernizare va avea loc pe 24 aprilie, dar primii pasageri ar putea ateriza la Tulcea abia la toamnă, a declarat anterior Stoian Vâlcu, directorul Aeroportului Internațional „Delta Dunării”.

”Deja avem discuții cu companiile aeriene să vedem cum vom desfășura activitatea pe viitor. Singurul lucru cert pe care îl avem acum - mă refer la curse aeriene regulate cu aeronave mari  - sunt cursele charter pentru resortul Lebăda din Delta Dunării. Din septembrie să-și aducă săptămânal turiști la acest resort.

flydubai deschide un birou în București CITEȘTE ȘI flydubai deschide un birou în București

Avem discuții cu companiile, însă să avem în această perioadă zboruri este un impediment destul de mare pentru Aeroportul Tulcea, mă refer la războiul din Ucraina. Procedura de decolare de pe aeroport ajunge până aproape la 2 kilometri de graniță, de ceea ce mulți operatori evită să ajungă la noi, deoarece asiguratorii lor le cresc taxele din cauza pericolului. Noi suntem obișnuiți, spunem că nu e un pericol real, dar pentru ei este un pericol real accidentarea cu drone.

Adică ceea ce se întâmplă în Ucraina, mai ales în porturile care sunt foarte aproape de noi. Să sperăm că se va  termina acest război și ne vom putea și noi să ne desfășurăm activitatea în liniște”, spune directorul Stoian Vâlcu.

FOTO Aeroportul din Tulcea, o investiție de 180 milioane lei - inaugurat, dar fără pasageri

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
tulcea