Biroul turistic din SUA: Munții Carpați, Delta Dunării și orașele cu arhitectură originală pot atrage turiști americani

Biroul turistic din SUA: Munții Carpați, Delta Dunării și orașele cu arhitectură originală pot atrage turiști americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2017

România are potential în a atrage mai mulți turiști americani și poate miza pe Dunăre, Delta Dunării, satele care au reușit să își păstreze caracterul și tradițiile, Munții Carpați și orașele cu arhitectură originală, dar va fi nevoită să dezvolte produse turistice mai scumpe, pe măsură ce cererea va continua să crească, a declarat pentru News.ro șeful Biroului Național de Turism al României din America de Nord, Simion Alb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Presa din SUA și Canada relatează des în ultimii ani despre transformarea pozitivă a României și a Bucureștiului, despre specialiștii români din IT, precum și despre viața culturală și evenimentele din diverse orașe românești.

”Castelele Peleș, Bran și Corvin și orașele medievale din Transilvania fascinează și vor continuă să fascineze tineri și vârstnici din toată America de Nord. Cel puțin o dată pe an, la sfârșitul lunii octombrie, cu ocazia sărbătorii Halloween, avem garantată atenția mass-media din țările anglo-saxone”, a afirmat Alb, pentru News.ro.

Dunărea și Delta Dunării au un potențial care poate să fie în continuare valorificat, a menționat reprezentantul turismului românesc în nordul Americii

De asemenea, satele, de pe tot teritoriul țării, care au reușit să își păstreze caracterul și tradițiile, Munții Carpați și multe dintre orașele care se disting prin arhitectura originală și prin atmosfera relaxată, primitoare sunt destinațiile care pot să atragă un număr mai mare de turiști din America de Nord și de pe alte meridiane, a subliniat  Simion Alb.

”În ceea ce privește poziționarea, în condițiile în care cererea va continua să crească vom fi nevoiți să dezvoltăm produse mai scumpe, ‘exclusive’, pentru segmentele de turiști și vizitatori pentru care clasa hotelului și celelalte servicii și facilități necesare constituie o condiție sine-qua-non pentru vizitarea unei destinații turistice. Nu este întâmplător faptul că în apropierea piramidelor din Egipt sau a templului Taj Mahal din India există hoteluri din lanțul exclusiv Four Seasons”, a spus Alb.  

Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații CITEȘTE ȘI Circa 250.000 de turiști din America de Nord sunt așteptați în România în acest an. Care sunt cele mai populare destinații

Imaginea României în SUA este mult mai bună, mai completă în prezent decât era în urmă cu 20 de ani, consideră oficialul român, bazându-se pe relatările privind România în mass-media americană, dar și pe conversațiile pe care le-a avut zilnic cu turiști potențiali, ziariști, reprezentanți ai unor organizații internaționale și oficiali de la birourile naționale de turism ale țărilor europene.  

”Dacă în anii ’90 situația orfanilor din România și infrastructura precară (...) se aflau în mod frecvent între subiectele articolelor publicate în presa scrisă sau prezentate în emisiuni ale unor posturi de televiziune americane, în ultimii ani mass-media din SUA și Canada relatează, cu predilecție, despre transformarea pozitivă a României, a Bucureștiului, despre cercetătorii și specialiștii români care au inventat sângele artificial sau care excelează în domeniul IT, despre viața culturală și evenimentele cu totul speciale găzduite de orașele Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara și exemplele pot să continue”, a spus Alb.

Recent, cotidianul The New York Times a publicat un articol despre Teatrul Evreiesc din Capitală, despre actori americani care joacă pe scena celui mai vechi teatru evreiesc cu activitate neîntreruptă din lume.

De asemenea, diaspora din SUA și Canada contribuie de mulți ani la prezentarea și promovarea atracțiilor turistice din România.

Astfel, mulți români din SUA își invită sau încurajează prietenii și colegii de serviciu să viziteze România, iar tinerii americani de origine română le fac colegilor de școală prezentări de tip ‘school report’.

Democrații evocă un posibil conflict de interese între Donald Trump și ancheta asupra Deutsche Bank CITEȘTE ȘI Democrații evocă un posibil conflict de interese între Donald Trump și ancheta asupra Deutsche Bank

”Paradoxal, cei mai inimoși și mai activi români americani se află în statele Carolina de Nord, Carolina de Sud, Indiana și Texas, care nu concentrează un număr foarte mare de compatrioți”, a menționat Simion Alb.

În Canada, cei mai mulți dintre români sunt concentrați în cateva zone metropolitane: Montreal, Toronto, Edmonton și Vancouver.

De cealaltă parte, în SUA comunitatea româno-americană este mult mai numeroasă, mai eterogenă și se află răspândită pe o suprafață mult mai întinsă decât cea din Canada.

Statele cu cea mai mare concentrare de americani de origine română sunt California, New York, Texas, Florida, Georgia, Oregon și Pennsylvania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
simion alb
delta dunarii