Caracalul jubilează după ce a ajuns stațiune turistică. Planul pentru turiști

Caracalul jubilează după ce a ajuns stațiune turistică. Planul pentru turiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Acordarea statului de stațiune de interes local pentru zona turistică a municipiului Caracal va crește șansele de accesare a fondurilor nerambursabile pentru reabilitarea unor imobile de patrimoniu, pentru proiecte culturale și pentru investiții în agrement, a declarat primarul localității, Ion Doldurea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Ciucă mărturisește că nu știe ce aprobă în Guvern: Da, am decis ca zonă din Caracal să fie stațiune?

Edilul a explicat că municipiul Caracal a mai fost interesat de obținerea statutului de stațiune turistică și în vederea promovării localității pentru un turism cultural și pentru includerea în circuite turistice, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, cu obligațiuni pe 5, 10 și 30 de ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, cu obligațiuni pe 5, 10 și 30 de ani

„Cu ce ne avantajează această atestare drept stațiune? În principal pentru atragerea de fonduri europene, pentru reabilitarea unor imobile de patrimoniu dar și pentru alte proiecte, pentru că vom obține un punctaj mai mare și vom avea șanse mai mari să obținem finanțare. Avem deja în derulare proiecte de reabilitare și restaurare pentru mai multe astfel de imobile, vorbim de muzeu, bibliotecă, casa Hagiescu Miriște, în acest an vom reabilita parcul ‘Constantin Poroineanu’. Iar această atestare ne va ajuta în tot ce înseamnă susținerea unor proiecte culturale, de agrement. Avem foarte multe studii de fezabilitate și documentații întocmite pentru reabilitarea unor imobile și acum șansele de finanțare vor crește. Și vrem să promovăm orașul pentru turism cultural, pentru că avem potențial, în viitor avem în vedere și promovarea în cadrul unor circuite culturale, turistice”, a declarat Doldurea.

Primarul Caracalului a arătat că municipiul a depășit cu mult punctajul necesar pentru a obține statutul de stațiune de interes turistic local, având în vedere că erau necesare 90 de puncte și a obținut 200 de puncte și a menționat că în zona de interes turistic, ce cuprinde Piața Victoriei, zona Teatrului Național, a parcului Poroineanu și a clădirilor istorice sunt 134 de obiective de patrimoniu.

Guvernul așteaptă un \ CITEȘTE ȘI Guvernul așteaptă un "bacșiș" de aproape 100 de milioane de lei de la chelneri

„Stațiune turistică de interes local este o noțiune puțin forțată, mai indicat ar fi fost, în opinia mea, zonă de interes turistic, pentru că auzind denumirea de stațiune lumea se așteaptă să cumpere bilete și să meargă să se trateze de diferite afecțiuni. În privința punctajului pe care l-am întrunit pentru atestare, nu doar că l-am întrunit ci l-am depășit cu mult. Era necesar să întrunim criteriile pentru 90 de puncte, însă Caracalul a avut vreo 200 de puncte. Oricum nu este vorba de tot municipiul Caracal, de fapt este numai o zonă de interes turistic, unde sunt 134 de obiective de patrimoniu, printre care Teatrul Național, sediul primăriei, parcul ‘Constantin Poroineanu. Nu sunt incluse zona industrială, cea de blocuri, zonele de case”, a spus Ion Duldurea.

Edilul a menționat că municipiul are și spații de cazare pentru turiști, ce în prezent totalizează 436 de locuri. Totodată, Doldurea a adăugat că în municipiu sunt organizate numeroase festivaluri, printre care un festival anual de teatru, festivalul de căluș, festivaluri de muzică etc.

România are 35 de noi stațiuni turistice de interes local, atestarea acestora urmând să creeze un impact pozitiv prin creșterea circulației turistice și, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniu, a informat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), într-un comunicat din 28 decembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
caracal
turism