Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă temporar

Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă temporar
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă pe durata sezonului musonic, de la 1 august până pe 30 septembrie, pentru o operațiune de reabilitare naturală, a raportat cotidianul Bangkok Post, citându-l pe Ratchanok Phaenoi, directorul parcului național în care se află această plajă, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Golful de pe insula Ko Phi Phi Le a fost făcut celebru de filmul hollywoodian din 2000 „The Beach”, în care rolul principal a fost interpretat de actorul Leonardo DiCaprio, scrie Agerpres.

Aeroportul Otopeni va avea o parcare cu peste 1.000 locuri. Când va fi livrată CITEȘTE ȘI Aeroportul Otopeni va avea o parcare cu peste 1.000 locuri. Când va fi livrată

De mulți ani, mulțimi de turiști au venit din lumea întreagă pentru a vizita insulele nelocuite din arhipelagul Phi Phi și pentru a admira acel golf, transformându-l astfel într-o zonă foarte aglomerată.

Zecile de bărci care sosesc acolo în fiecare zi au distrus reciful și coralii și au alungat exemplarele de rechini nativi, în timp ce cantități mari de gunoaie au început să se acumuleze în zona golfului.

După ce biologii marini le-au cerut autorităților thailandeze să închidă celebra plajă, aceasta a fost în cele din urmă închisă în iunie 2018 pentru trei ani și jumătate.

În ianuarie 2022, golful a fost redeschis pentru turiști, dar cu respectarea unor reguli stricte.

UNESCO recomandă adăugarea Veneției, care riscă să sufere daune ”ireversibile” din cauza turismului și a creșterii nivelului mării, pe lista siturilor în pericol CITEȘTE ȘI UNESCO recomandă adăugarea Veneției, care riscă să sufere daune ”ireversibile” din cauza turismului și a creșterii nivelului mării, pe lista siturilor în pericol

Cea mai importantă schimbare constă în faptul că bărcile nu mai au voie să pătrundă în golf, nici înotătorii și practicanții de snorkeling. În plus, numărul vizitatorilor a fost redus.

Noua închidere a plajei în timpul sezonului musonic vizează însă și siguranța vizitatorilor, a spus Ratchanok Phaenoi.

Cei mai mulți dintre oaspeți vin de pe insula învecinată Ko Phi Phi Don la bordul unor bărci tradiționale lungi. Atunci când plouă și valurile sunt înalte, devine foarte dificil pentru aceste bărci – dintre care unele sunt foarte vechi – să andocheze în Loh Sama Bay, de unde vizitatorii merg pe jos până la Maya Bay.

Potrivit lui Ratchanok Phaenoi, această plajă va fi închisă de acum înainte în fiecare an în lunile august și septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
maya bay
thailanda