Cheltuielile turiștilor străini în Arabia Saudită vor depăși 25 miliarde de dolari până în 2025

Cheltuielile turiștilor străini în Arabia Saudită vor depăși 25 miliarde de dolari până în 2025

Sursa foto: Ritu Jethani / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2021

Banii aduși de turiștii nerezidenți în Arabia Saudită ar urma să se majoreze cu 40% încă din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cheltuielile turiștilor străini în Arabia Saudită vor ajunge la 25,3 miliarde de dolari până în 2025, pentru a recupera după impactul pandemiei de coronavirus, potrivit noilor estimări ale firmei de cercetare de piață Euromonitor International, scrie publicația Arab News, preluată de News.ro. „Cheltuielile mondiale din turismul de incoming s-au prăbușit cu 57% în 2020 și prognozele noastre arată că acesta reveni la 82% în 2021”, a declarat Caroline Bremner, șefa departamentului de cercetare a turismului la Euromonitor International.

"În scenariul nostru cel mai pesimist, chetuielile vor crește cu 40% în 2021, ducând la o cronologie mai lungă de recuperare, revenind la nivelurile dinaintea crizei până în 2024", a spus Bremner. Turismul intern al Arabiei Saudite a depășit așteptările în timpul pandemiei, în ciuda faptului că Organizația Mondială a Turismului a ONU (OMT) a descris anul 2020 drept „cel mai prost an înregistrat în istoria turismului”.

Grupul grec Zeus International a cumpărat trei hoteluri din Capitală, \ CITEȘTE ȘI Grupul grec Zeus International a cumpărat trei hoteluri din Capitală, "Parisul Balcanilor", cu ținta de a le transforma în cele mai importante hoteluri de tip boutique din România

Cifrele Organizației Mondiale a Turismului din decembrie au arătat că destinațiile au primit cu 900 de milioane mai puțini turiști internaționali între ianuarie și octombrie, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, o scădere de 72% de la an la an.

În ciuda situației internaționale cumplite, Ministerul saudit al Turismului a anunțat în septembrie că turismul intern a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de călători, depășind proiecțiile oficiale.

Familia Larionesi, proprietara constructorului Campeador, lansează un apart-hotel în Cluj-Napoca în care accesul se face pe bază de cod QR, fără interacțiune umană CITEȘTE ȘI Familia Larionesi, proprietara constructorului Campeador, lansează un apart-hotel în Cluj-Napoca în care accesul se face pe bază de cod QR, fără interacțiune umană

În timpul Forumului bugetar 2021 din decembrie, ministrul turismului din Arabia Saudită, Ahmed Al-Khateeb, a declarat că statul își propune să atragă noi investiții în turism în valoare de 220 miliarde riali (58 miliarde dolari) până în 2023 și mai mult de 500 miliarde de riali până la sfârșitul deceniului. În 2019, turiștii saudiți au cheltuit 22 de miliarde de dolari călătorind în străinătate. Unul dintre modurile în care ministerul își propune să sporească veniturile din turism ale regatului este de a încuraja saudiții să-și cheltuiască o parte din banii din turism acasă.

„Am redus pierderile”, a declarat Al-Khateeb pentru Arab News în decembrie. „În 2019, am lansat 11 'sezoane' în Arabia Saudită și am redus călătoriile în afară cu 30%. Dacă vom continua să facem acest lucru, vom reduce cu siguranță pierderile - saudiții vor dori să rămână acasă și se vor bucura de ofertă”, a spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudită