Circa 2.000 de turiști se vor caza și își vor petrece Revelion în hotelurile de la mare, cu 10% mai mulți ca anul trecut. Cel mai scump - hotelul lui Hagi

Circa 2.000 de turiști se vor caza și își vor petrece Revelion în hotelurile de la mare, cu 10% mai mulți ca anul trecut. Cel mai scump - hotelul lui Hagi
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 12 dec 2017

Un număr de aproximativ 2.000 de turiști, cu peste 10% mai mulți decât anul trecut, se vor caza și își vor petrece Revelionul în hotelurile de la mare, unde pentru trei nopți, plus masa de revelion, plătesc între 978 de lei și 4.000 de lei pe o cameră, potrivit estimărilor Litoralulromanesc.ro, cea mai mare agenție care trimite turiști români pe litoralul autohton. Cele mai scump hotel de Revelion de pe litoral, Iaki, deținut de fostul fotbalist Gheorghe Hagi, a fost și primul care a vândut toate locurile.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evidentă tendința unei categorii de turiști români de a-și cumpăra pachete de Revelion în hotelurile de la mare, care includ, în general, trei sau patru nopți de cazare cu demipensiune sau pensiune completă, plus cină festivă în noaptea dintre ani. În acest an, 12 hoteluri au lansat la vânzare, încă din septembrie, pachete de Revelion care includ în jur de 2.500 de locuri în camere, plus cina festivă. Până acum s-au vândut 60% din aceste locuri, iar din estimările Litoralulromanesc.ro, de Revelion se vor caza în hotelurile de la mare în jur de 2.000 de turiști, cu 10% mai mulți decât anul trecut. De altfel, pentru Revelionul 2016/2017, hotelierii de la mare scoseseră pe piață în jur de 2.200 de locuri.

Unele hoteluri sunt deja ocupate 100 %, precum Iaki sau Mirage. Cele mai ieftine camere sunt la hotel Acapulco din Eforie Nord (3*) - 459 de lei pe cameră pentru un pachet de trei nopți cu mic dejun, urmate de hotelurile din Mamaia - Sulina (4*) și On Plonge Junior (4*), unde un pachet de trei nopți cu pensione completă, plus cină festivă de Revelion, costă 978 de lei.

Hotelul Paradisio din Mangalia (3*) vinde pachete de trei noți de Revelion cu demipensiune, plus cină festivă, cu 1.460 de lei de cameră, Vila Coralis din Eforie Nord  - 1.700 de lei, trei nopți, demipensiune, plus masă festivă, Mirage (4*) din Eforie Nord cu 1.870 de lei - pensiune completă și cină festivă, hotel Nayino (4*) din Năvodari - 410 euro/cameră, trei nopți, pensiune completă și cină festivă, și hotel Zenith (4*), Mamaia - 2.299 lei pentru trei nopți de cazare, pensiune completă și masă festivă.

Cel mai nou hotel de cinci stele de pe Litoral, Phoenicia Royal din Năvodari, a scos la vânzare pachete de trei nopți, pensiune completă și cină festivă cu 532 de euro pe cameră.

Turoperator: O treime din turiștii de pe litoralul românesc sunt bucureșteni. Județele care trimit cei mai puțini turiști la mare și cine plătește mai mult pentru cazare CITEȘTE ȘI Turoperator: O treime din turiștii de pe litoralul românesc sunt bucureșteni. Județele care trimit cei mai puțini turiști la mare și cine plătește mai mult pentru cazare

Cele mai scumpe pachete sunt la hotelurile Turquoise (4*) din Venus - 2.725 de lei pentru patru nopți de cazare all inclusive, Vega (5*) Mamaia - 3.060 de lei pe cameră, trei nopți de cazare și cină festivă, Aqvatonic (4*), Eforie Nord - 3.261 de lei pentru patru nopți de cazare cu pensiune complete, masă festivă, terapii si acces la Spa și Iaki (4*) Mamaia - 3.958 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare cu pensiune complete, cină festivă în noaptea de Revelion si acces la Spa.

"În această perioadă turiștii pot face plimbări pe faleza stațiunii Mamaia, în centrul vechi al Constanței sau pe faleza Cazinoului din Constanța. Pot alege să-și petreacă timpul în spa-urile hotelurilor de pe litoral, cu masaje relaxante sau tratamente ce se regăsesc doar pe litoralul românesc. Serile pot fi petrecute în restaurantele hotelurilor care pregătesc spectacole și seri tematice", a declarat Ștefan Necula, director al portalului Litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare vânzător de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Litoralulromanesc.ro a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 15 milioane de euro (la Ministerul Finanțelor este raportat doar comisionul - 6,170 milioane de lei, așa cum se întâmplă în cazul multor agenții de turism), iar prin intermediul agenției au ajuns anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră peste 80.000 de turiști. Portalul promovează peste 400 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
vanzari
revelion