Concurs internațional pentru amenajarea plajelor lărgite de pe litoralul românesc

Concurs internațional pentru amenajarea plajelor lărgite de pe litoralul românesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat în emisiunea Proiect de Țară: România, de la Prima News, că a propus un concurs internațional de soluții pentru amenjarea plajelor lărgite de pe litoral și că va fi anunțată în luna aprilie o licitație internațională, astfel că se așteaptă să vină fime care ne pot desena și nouă o plajă vandabilă din punct de vedere turistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Argumentul pentru acele lucrări este prevenirea eroziunii costiere, nu este o lucrare neapărat pentru turism ci a fost proiectată a ține piept eroziunii pentru următorii 30 de ani. În această perioadă, plaja se va subția încet încet și probabil peste 40 sau 50 de ani va fi nevoie de o nouă lucrare”, a spus ministrul Mediului.

FOTO Primele fotografii-spion cu Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO Primele fotografii-spion cu Dacia Duster 3

El a arătat că acel nisip din plajele lărgite respectă ”condițiile de recepție tehnică și de calitate a lucrării pe contractul respectiv de finanțare”.

”Ce putem face noi acum este să gândim o amenajare a acestor plaje, pentru următorii 30 sau 40 de ani, un PUZ care să însemne amenajarea acestor plaje din punct de vedere al infrastructurii. Este nevoie de o concepție integrată din partea autorității locale în primul rând. (..) Noi punem la dispoziiție suprafața, ei să spună: aici e zona pentru familiști, aici e zona pentru concerte”, a mai arătat ministrul.

Tanczos Barn a spus că ”este o zonă care poate fi transformată într-o perlă turistică dacă știm să facem o amenajare” și a precizat că le-a propus autorităților ”un concurs internațional de soluții, lucru care se va anunța la licitație în luna aprilie”.

”Va fi  o licitație internațională, mă aștept să vină fime, companii care au făcut plaje în altă parte și care ne pot desena și nouă o plajă vandabilă din punct de vedere turistic”, a arătat Barna, potrivit News.ro.

Despre dunele înalte care s-au format pe litoral în iarnă, ministrul a spus că ”pe plaje, dacă s-au făcut depuneri de nisip vor fi nivelate de cei de la Apele Române”.

”Cu natura nu poți să te pui, dacă vrei să păstrezi o anumită secțiune de plajă, la un moment dat trebuie să faci lucrări”, a spus el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
plaje
ministrul mediului
tanczos barna