De Crăciun, Bethleemul renaște după anii de restricții impuse în pandemie

De Crăciun, Bethleemul renaște după anii de restricții impuse în pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2022

Un brad de Crăciun uriaș, baloane colorate pe străzi și pelerini la Biserica Nașterii Domnului: Bethleemul primește din nou turiști cu brațele deschise, după anii de restricții sub semnul pandemiei, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locul nașterii lui Iisus Hristos, Bethleemul primește în fiecare an, de Crăciun, mii de pelerini și de turiști, o tradiție întreruptă brutal în cei doi ani de pandemie, când restricțiile sanitare au complicat călătoriile, scrie Agerpres.

LEGE Bacșișul, fiscalizat din prima zi a anului viitor. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea \ CITEȘTE ȘI LEGE Bacșișul, fiscalizat din prima zi a anului viitor. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea "mulțumi" chelnerilor

În prezent, când restricțiile au fost ridicate din Teritoriile Palestiniene și Israel, unde este situat aeroportul internațional cel mai apropiat de Bethleem, orașul palestinian respiră din nou aer de sărbătoare.

"Crăciunul este sărbătoarea orașului și ne-a luat mult timp și am făcut multe eforturi pentru a ne pregăti", a declarat pentru AFP Hanna Hanania, primarul orașului. "Ne-am dorit să avem o participare internațională și am organizat concerte și spectacole pentru copii cu cântăreți din Franța, Africa de Sud și Malta", a adăugat el.

Străzile, magazinele și casele din piatră ale acestui oraș palestinian unde trăiesc laolaltă creștini și musulmani, s-au deschis din nou pentru turiștii străini, așa cum este James Wittenberger, un american în vârstă de 70 de ani care a venit din Michigan (nord-estul SUA) împreună cu cei patru copii ai săi.

"Este un loc minunat. Suntem aici de trei zile și vremea este bună. Suntem norocoși să fim aici, departe de furtuna care lovește Statele Unite în acest weekend", subliniază Paul, fiul său în vârstă de 40 de ani.

"Mă plimb prin acest oraș minunat. Și meditez la faptul că este un loc sfânt, locul unde s-a născut Hristos. Este un loc important, mai ales de Crăciun", a susținut un alt turist, canadianul John Haves, 22 de ani, originar din Vancouver.

Proprietarul unui atelier de olărit și de ceramică, Michael Al-Sirani se bucură să revadă turiștii în orașul sfânt, după doi ani dificili în care multe dintre hotelurile locale au fost nevoite să-și închidă porțile.

"Începem să simțim că lucrurile se îmbunătățesc după Corona (epidemia de coronavirus n.r.). În plus, turiștii au început din nou să doarmă în oraș", a susținut el.

"De la începutul acestui an, dar mai exact din luna martie, am început să primim turiști și pelerini din lumea întreagă. Numărul turiștilor a continuat să crească ajungând la un total de 700.000 de turiști veniți din întreaga lume", a declarat pentru AFP Rola Maayah, ministrul palestinian al turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bethleem
craciun