Faleza din Costinești, în stadiu avansat de degradare. Apele Române au amplasat garduri de stuf pentru protecție și o monitorizează permanent

Faleza din Costinești, în stadiu avansat de degradare. Apele Române au amplasat garduri de stuf pentru protecție și o monitorizează permanent
scris 25 iun 2022

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunțat că a amplasat garduri de stuf în zona falezei din Costinești, care se află într-un stadiu avansat de degradare, precizând că zona este monitorizată permanent de angajații ABADL.

“Pentru siguranța turiștilor și localnicilor porțiunea de faleză de la Costinești, puternic erodată, este monitorizată permanent de angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (A.B.A.D.L). Zona a fost îngrădită la începutul procesului de eroziune pe creasta falezei, iar la baza acesteia, unde fuseseră montate palplanșe metalice, au fost amplasate garduri de stuf, iar panourile de avertizare a turiștilor prin care le este semnalat pericolul au rămas pe poziție. Efectele distructive ale procesului de eroziune costieră se văd foarte clar în această zonă de faleză din stațiunea Costinești”, a transmis ABADL, sâmbătă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Administrația Bazinală de Apă DobrogeaLitoral a menționat că acestă porțiune coastă este inclusă într-un proiect pentru reabilitarea sa.

Ryanair se va confrunta cu un val de greve, cel mai probabil unele zboruri vor fi anulate CITEȘTE ȘI Ryanair se va confrunta cu un val de greve, cel mai probabil unele zboruri vor fi anulate

“Și această porțiune de coastă este inclusă în proiectul cu finanțare europeană «Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)» care are drept scop sporirea siguranței în zona de coastă, puternic amenințată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În aceleași timp obiectivul proiectului este de a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și a standardelor de viață ale comunităților locale de-a lungul coastei românești a Mării Negre”, mai precizează comunicatul.

Stațiunea Costinești va beneficia în cadrul proiectului de o protecție costieră de 2.550 de metri liniari și de 16 hectare de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în țărm și vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversității marine - recife artificiali.

viewscnt
Afla mai multe despre
costinesti
faleza
apele romane