FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 16 dec 2022

Omul de afaceri libanez Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din țară și printre cei mai cunoscuți antreprenori locali, pregătește scoaterea la vânzare a Hotelului Majestic din Mamaia, la un preț de minimum 7,5 milioane de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Antreprenorul vrea să vândă atât hotelul, cât și grădina de vară a acestuia și parcarea, totalizând o suprafață de circa 15.000 metri pătrați.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Ovidiu Budeanu a semnat un acord cu Accor pentru deschiderea unui hotel Mercure. Investitorul român intră pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Ovidiu Budeanu a semnat un acord cu Accor pentru deschiderea unui hotel Mercure. Investitorul român intră pe piața hotelieră

Pentru toate cele trei imobile, Murad are în plan să ceară 7,5 milioane de euro.

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

Construit în 1980 de către arhitectul Cezar Lăzărescu, Hotel Majestic Mamaia este poziționat în centrul stațiunii, în vecinătatea hotelului Rex.

Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia de la Adrian Sârbu. \ CITEȘTE ȘI Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia de la Adrian Sârbu. "Este o reparație istorică!". Povestea vânzării

Hotelul, dotat cu piscină exterioară, are 241 de camere duble, 13 apartamente și 8 camere duble family. 

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

Acesta ar fi cel de-al doilea hotel vândut de Murad în ultimul deceniu.

O elvețiancă stabilită în Sulina promovează Delta Dunării pentru turiștii străini: Am venit cu bicicleta 3.000 de kilometri, acum șase ani și jumătate CITEȘTE ȘI O elvețiancă stabilită în Sulina promovează Delta Dunării pentru turiștii străini: Am venit cu bicicleta 3.000 de kilometri, acum șase ani și jumătate

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat în premieră că Mohammad Murad a vândut Hotelul Perla din Mamaia cu 4 milioane de euro către firma Inproiect din Iași, care deține hotelul Hilton din capitala Moldovei, dar și două hoteluri în Mamaia.

"Perla este singurul hotel pe care l-am vândut în ultimii zece ani. Am mai vândut cu mulți ani în urmă hotelul Select, tot din Mamaia", spunea la vremea acea, pentru Profit.ro, Murad.

Banii obținuți din vânzarea Perla au fost investiți în dezvoltarea unui complex la Olimp.

Ryanair se retrage de pe patru aeroporturi românești CITEȘTE ȘI Ryanair se retrage de pe patru aeroporturi românești

Mohammad Murad, venit în țară la începutul anilor '90, este proprietarul celui mai mare operator hotelier din țară, după numărul de camere – Phoenicia Hotels, cu peste 15.000 de camere în 16 hoteluri.

El deține locuri de cazare atât pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun, dar și în București.

Omul de afaceri a preluat în 2018 o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București, dar și hotelul Prahova din Neptun, de la frații Micula.

FOTO Tranzacție - Sorin Paul Stănescu, indicat ca nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea, a cumpărat hotelul monument istoric El Greco al falimentarei City Insurance CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Sorin Paul Stănescu, indicat ca nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea, a cumpărat hotelul monument istoric El Greco al falimentarei City Insurance

Mohammad Murad a anunțat în acest an că vrea să investească 25 de milioane de euro în transformarea fostei închisori Doftana în cel mai mare centru de conferințe din România. În paralel, omul de afaceri mai are în derulare investiții de zeci de milioane de euro în dezvoltarea mai multor proiecte turistice atât pe litoral, cât și în zona montană.

Perla Majestic SA, compania care administrează activitatea hotelieră, din care Mohammad Murad deține indirect 90% din acțiuni, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 43,5 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2021, și un profit net 17 milioane de lei, plus 30%.

FOTO Tarife uriașe la gondola Sinaia CITEȘTE ȘI FOTO Tarife uriașe la gondola Sinaia

Alături de cei doi frați ai săi, Hassan Morad și Ahmed Murad, acesta mai deține și lanțul de restaurante Spring Time.

Hassan Morad, acționarul majoritar al Morad Group, este cunoscut pe piața locală pentru multiple dezvoltări imobiliare, dar și pentru cele două fabrici de conserve de legume, fructe și preparate din carne pe care le deține, Mandy și MGC Topoloveni.

Grupul Morad a dezvoltat, până acum, ansamblurile rezidențiale Onix Residence din cartierul bucureștean Grozăvești, cu 456 de apartamente, RubinStein din cartierul bucureștean Străulești, cu 141 de apartamente, SaphirStein din cartierul bucureștean Cotroceni, cu 188 de apartamente, Onix Blue din Mamaia Nord, cu 420 de apartamente, și Onix Park din Pipera, cu un total de 1.925 de apartamente, din care au fost finalizate 564 de apartamente în prima etapă de construcție.

Recent, Profit.ro a anunțat în premieră că Hassan Morad, unul dintre proprietarii Morad Group, este în curs de preluare a afacerii distribuitorului de produse metalurgice Steel Transport & Logistic din București, demers care include și un proiect pentru 750 de apartamente din apropierea lacului Pantelimon

viewscnt
Afla mai multe despre
mohammad murad
hotelul majestic mamaia
perla majestic
grupul morad
hassan morad