EXCLUSIV Murad vinde din nou, după 10 ani. Hotelul în care a adus pentru prima dată pe Litoral bufetul suedez este preluat de proprietarul Hilton din capitala Moldovei

EXCLUSIV Murad vinde din nou, după 10 ani. Hotelul în care a adus pentru prima dată pe Litoral bufetul suedez este preluat de proprietarul Hilton din capitala Moldovei
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 8 nov 2019

Mohammad Murad, care a construit și a cumpărat în ultimii ani mai multe hoteluri pe Litoral, a vândut Perla din Mamaia, una dintre unitățile cu care, la începutul anilor 2000, și-a făcut debutul în domeniu. Cumpărătorul este firma Inproiect din Iași, care deține hotelul Hilton din capitala Moldovei, dar și două hoteluri în Mamaia.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mohammad Murad a declarat pentru Profit.ro că banii obținuți pe hotel, respectiv 4 milioane de euro, vor fi investiți în complexul pe care îl dezvoltă la Olimp.

El a cumpărat la începutul anului hotelul Craiova din Olimp de la frații Micula, pe care vrea să îl integreze într-un complex care să includă Amfitreatru-Panoramic Belvedere, achiziționat cu doi ani în urmă de la Josef Goschy, dar și hotelul Majestic. Complexul ar urma să aibă 1.200 de camere și 3.000 de locuri și să fie transformat într-un resort de 4 stele all inclusive, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, sumă în care este inclusă și achiziția hotelurilor.

EXCLUSIV Toate hotelurile din România ale lituanienilor de la Apex Alliance - scoase la vânzare după deschidere. Primul pe listă, Hiltonul abia inaugurat în aeroportul Otopeni. În acționariat - cel mai bogat om din statul baltic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Toate hotelurile din România ale lituanienilor de la Apex Alliance - scoase la vânzare după deschidere. Primul pe listă, Hiltonul abia inaugurat în aeroportul Otopeni. În acționariat - cel mai bogat om din statul baltic

"Perla este singurul hotel pe care l-am vândut în ultimii zece ani. Am mai vândut cu mulți ani în urmă hotelul Select, tot din Mamaia", spune Murad. Hotelul Select a fost cumpărat atunci de un investitor italian, care l-a vândut ulterior tot către firma Inproiect, actualul cumpărător al Perla. Firma din Iași, controlată de Gheorghe Ionescu-Vasilache, mai deține hotelul Lotus, tot din Mamaia, și hotelul Hampton by Hilton din Iași.

Hotelul Perla din Mamaia, clasificat la trei stele, are 205 camere, dispuse pe 11 etaje, iar de-a lungul anilor a beneficiat de mai multe investiții în renovare, ultima dintre ele în 2015.

Cu ani în urmă, Murad a relatat în presă că primul bufet suedez de pe litoral a fost adus de el la hotelul Perla. Cei 500 de mineri veniți prin sindicat la hotel s-au simțit foarte jigniți, pentru că și-au dat seama că trebuie să se servească singuri. După câteva zile, când au fost puși să aleagă între bufetul suedez, unde își luau singuri câtă mâncare doreau, și masa a la carte, toți au preferat bufetul suedez.

EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Profit TV Cea mai mare afacere imobiliară a anului. Shikun & Binui, controlat de un comerciant de diamante, semnează. Surse Profit.ro: Tranzacție pentru Hermes Business Campus

Mohammad Murad deține circa 5.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun. În paralel, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București, dar și hotelul Prahova din Neptun, de la frații Micula. El mai are încă trei hoteluri în București, care funcționează sub brandul Phoenicia. Murad deține și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy. Omul de afaceri a construit în ultimii 10 ani circa 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța și, recent, a inaugurat și un outlet de haine și încățăminte la Otopeni, Brands War, care va face parte dintr-ul lanț de asemenea magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
murad
perla
hotel
vanzare