FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux

FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux
scris 21 dec 2022

One United Properties, investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își continuă planurile de investiții în regenerarea urbană printr-o nouă achiziție: o clădire nefinalizată, abandonată în centrul istoric al Bucureștiului, care va fi transformată într-un hotel lifestyle de 5 stele - One Plaza Athénée.

În primăvara anului trecut, dezvoltatorul a anunțat că a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru o clădire situată lângă Ateneul Român, tranzacție de 4,9 milioane euro plus TVA, clădirea urmând să fie utilizată pentru o nouă dezvoltare a companiei - One Athénée. Valoarea brută de dezvoltare este estimată la 21 milioane de euro. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 13,5 milioane de euro - VEZI FOTO AICI

Localitatea desemnată cel mai atractiv sat din România CITEȘTE ȘI Localitatea desemnată cel mai atractiv sat din România

Clădirea achiziționată se află pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român și a actualului hotel Athenee Palace al lui George Copos, care, cum a anunțat în premieră Profit.ro, va prelua brandul InterContinental, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 48 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de 10.154 mp, din care 6.410 mp supraterani și diferența în 3 subsoluri, pe un teren cu suprafața de 1.361 mp.

Intenția dezvoltatorului este să reautorizeze și să finalizeze construcția abandonată, care va fi transformată într-o dezvoltare imobiliară hotelieră de lux.

One Plaza Athénée va deține approximativ 100 de camere de hotel de 5 stele. Inaugurarea este estimată a avea loc în 2025.

Pe aceeași stradă, construită într-o singură perioadă istorică, domnia Regelui Carol I, One United Properties a achiziționat în 2021 celebra clădire de la nr. 2 clasificată ca monument istoric, Casa Braikoff, care se află în proces de renovare completă, urmând a fi transformată în One Athénée, o dezvoltare rezidențială de lux cu componente comerciale. 

FOTO Castel cumpărat: Închisoare cu executare CITEȘTE ȘI FOTO Castel cumpărat: Închisoare cu executare

„Ne bucurăm că prin această achizitie a unei clădiri nefinalizate, abandonate, dintr-o zonă cu o istorie aparte a orașului reușim să intensificăm eforturile companiei noastre de a se implica în regenerarea centrului Bucureștiului. One Plaza Athénée va deveni o dezvoltare reper pe harta hotelurilor de 5 stele. Ne aflăm în negocieri cu mai multe branduri globale, pentru operarea hotelului cu contract pe mai mulți ani”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Tot în luna decembrie 2022, compania a mai achiziționat trei clădiri istorice în centrul Capitalei, pe strada Academiei, în vederea restaurării acestora și transformării într-o nouă dezvoltare - One Downtown.

În martie 2022, One United Properties a achiziționat un alt monument istoric - fosta fabrică Ford, situată în cadrul dezvoltării multifuncționale One Floreasca City, care este în curs de restaurare și va fi transformată într-un spațiu comercial, denumit One Gallery.

Compania este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, cu simbolul ONE, iar acțiunile sale sunt incluse în multiplii indici BET și STOXX, în indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni din lume, și în indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care urmărește evoluția companiilor active în sectorul imobiliar din piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
hotel