CONFIRMARE Hotelul Athénée Palace trece sub brandul InterContinental, care tocmai a coborât de pe clădirea-simbol a Capitalei. Copos renunță la Hilton după aproape trei decenii

CONFIRMARE Hotelul Athénée Palace trece sub brandul InterContinental, care tocmai a coborât de pe clădirea-simbol a Capitalei. Copos renunță la Hilton după aproape trei decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2022

Athénée Palace, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, cu o istorie de peste un secol, parte din grupul ANA Hotels, controlat de George Copos, va funcționa sub brandul InterContinental începând cu 1 ianuarie 2023, după 26 de ani în care hotelul a fost afiliat lanțului hotelier Hilton, schimbarea, anunțată anterior de Profit.ro, fiind confirmată acum oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Din 1996, hotelul Athénée Palace este operat pe baza unui contract de management de către lanțul american Hilton Worldwide Holdings, contract care expiră însă la finalul acestui an.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Hotelul va fi trecut acum sub brandul InterContinental, care a părăsit recent clădirea-simbol din centrul Capitalei.

Odată cu rebranduirea hotelului, „Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest, contractul fiind semnat pe 20 de ani.

Hotelul Athénée Palace Hilton este parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, care deține si operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza” București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și Hotelul „Europa”, cu  centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord.

CONFIRMARE Hotelul Athénée Palace trece sub brandul InterContinental, care tocmai a coborât de pe clădirea-simbol a Capitalei. Copos renunță la Hilton după aproape trei decenii

La începutul anului trecut, grupul ANA Hotels anunța că va investi 25 de milioane de euro în renovarea capitală a hotelului Athenee Palace Hilton din București, care va fi finalizată, potrivit informațiilor din piață, la începutul anului următor.

Anastasiu: Noi nu avem un brand, am avut un logo CITEȘTE ȘI Anastasiu: Noi nu avem un brand, am avut un logo

Investiția provine atât din surse proprii, cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD.

De asemenea, tot anul trecut, după cum a anunțat Profit.ro, compania Athenee Palace, la care cel mai mare acționar este grupul Ana Hotels, s-a retras de la tranzacționarea de la bursă.

Ana Hotels a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 87 milioane de lei, o creștere de circa 40% față de 51 de milioane de lei, rulaj înregistrat în anul precedent. Compania a revenit pe profit în 2021, de la pierderi de aproape 19,2 milioane de lei în 2020, primul an al pandemiei. În 2019, Ana Hotels consemna un profit net de 37,3 milioane de lei. 

Cu un hotel mai puțin

InterContinental Hotel Group (IHG) este unul dintre cele mai mari lanțuri hotelier din lume, cu 17 branduri în portofoliu și circa 6.000 de unități afiliate. Printre brandurile grupului se numără InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Indigo, Regent, Kimpton, Voco, dar și altele, o parte dintre acestea fiind deja operaționale în România.

Pe piața locală, grupul InterContinental este prezent, începând cu 31 decembrie 2021, cu un hotel mai puțin, după ce compania Hotelieră InterContinental România, care administrează hotelul InterContinental din centrul Capitalei, și-a încheiat contractul de management.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului revigorează frunza Elenei Udrea ca brand de țară: Am dat 30 milioane euro și de 12 ani stă nefolosită CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului revigorează frunza Elenei Udrea ca brand de țară: Am dat 30 milioane euro și de 12 ani stă nefolosită

„IHG Hotels & Resorts și Compania Hotelieră Intercontinental România SA, care deține hotelul, au ajuns la o decizie comună de a înceta acordul de management hotelier pentru InterContinental București. Proprietatea va părăsi oficial sistemul IHG Hotels & Resorts pe 31 decembrie 2021“, a declarat la vremea respectivă, pentru Profit.ro, un purtător de cuvânt al lanțului hotelier.

Hotelul va intra, totodată, de la 1 ianuarie, într-un amplu proiect de renovare și modernizare, în urma unor investiții de 21 de milioane de euro. Lucrările sunt programate să fie finalizate în 2024.

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au propus recent închiderea definitivă a fostului Hotel Intercontinental, în urma controalelor succesive care s-au soldat cu amenzi totale de 100.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
george copos
athenee palace hilton
intercontinental