FPTR solicită suspendarea taxei speciale de promovare turistică a Municipiului București

FPTR solicită suspendarea taxei speciale de promovare turistică a Municipiului București
scris 5 mar 2020

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită suspendarea pentru acest an a taxei speciale de promovare turistică a Municipiului București, plătită de turiștii români și străini care se cazează în Capitală, și precizează că interdicțiile de călătorie impuse populației în mai multe țări din lume, pe fondul coronavirusului, au generat o reducere semnificativă a numărului de turiști în hotelurile din București.

”Având în vedere interdicțiile și atenționările de călătorie impuse populației în mai multe țări din lume pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirii cu Coronavirus, perioadele de carantină impuse de anumite țări, anularea  zborurilor de către mai multe companii aeriene, evitarea călătoriilor turiștilor români și străini, a dus la o reducere semnificativă a numărului de turiști în hotelurile din București cu toate că tarifele de cazare au scăzut considerabil”, arată FPTR într-un comunicat.

Taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului București pentru anul 2020 a fost stabilită la o cotă de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în București, scrie News.ro.

FOTO Românii se simt în Delta Dunării departe de coronavirus CITEȘTE ȘI FOTO Românii se simt în Delta Dunării departe de coronavirus

”Ca o măsură concretă, de susținere a activității turistice în perioada de criză a cărei evoluție este imposibil de anticipat, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a transmis către Consiliul General al Municipiului București și Primăria Municipiului București adresa nr.1415 prin care a solicitat suspendarea pentru acest an, începând cu 15 martie  2020, a  taxei de promovare stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723/18 decembrie 2019 prin care s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului București pentru anul 2020 în cota de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în București”, spun reprezentanții FPTR.

Această taxă de promovare a fost marită pentru anul 2020 prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723/18 decembrie 2019 de la 1% la 2%.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este o federație reprezentativă în turism, având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism (aproximativ 73.500 salariați).

viewscnt
Afla mai multe despre
fptr
taxa promovare
bucuresti