Hotelul Ardealul din Arad - vândut unei societăți controlate de Guvernul maghiar

Hotelul Ardealul din Arad - vândut unei societăți controlate de Guvernul maghiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

După doi ani de când a devenit proprietară a Hotelului Ardealul din municipiul Arad, firma Micro Vision Consult SRL vinde monumentul istoric, iar Primăria Arad a renunțat la dreptul de preempțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Excluzând sala de bal – fostul cinema Mureșul (care aparține acum Municipiului Arad) - hotelul a fost cumpărat de la omul de afaceri Adrian Mateiaș, în 2019, cu suma de 750.000 euro, de către „Pensiunea Mayumi SRL”, anunță Special Arad și G4Media.

Elon Musk, așteptat să anunțe un nou model Tesla, mai ieftin, și o nouă platformă pentru robotaxi CITEȘTE ȘI Elon Musk, așteptat să anunțe un nou model Tesla, mai ieftin, și o nouă platformă pentru robotaxi

În 2021, Micro Vision Consult SRL a cumpărat apoi hotelul cu 3,5 milioane euro.

Special Arad mai arată că, în martie 2021, Micro Vision Consult (firmă cu un singur angajat, din Cluj) s-ar fi angajat să vândă Hotel Ardealul mai departe, către o societate din Budapesta, controlată de Guvernul Maghiar, MANEVI Zártkörű Részvénytársaság.

Hotel Ardealul, cunoscut în trecut ca Hotelul Crucea Albă, a fost construit în 1840-1841, după planurile arhitectului Franz Mahler, iar în camerele sale au fost cazate de-a lungul timpului mari personalități precum George Coșbuc, Ion Luca Caragiale, Octavian Goga, sau Ady Endre, iar în sala de spectacole au concertat Franz Liszt, Johann Strauss-fiul, Johannes Brahms, Pablo Casals și soția arădeanului Jacques Faix, cel care avea singura fabrică de piane din Arad.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelul ardealul
ungaria