În plină vară, chiar înainte de a pleca în concediu, românii își cumpără pachete de vacanță pentru Crăciun sau Revelion în Laponia. Cât costă astăzi o vacanță de iarnă

În plină vară, chiar înainte de a pleca în concediu, românii își cumpără pachete de vacanță pentru Crăciun sau Revelion în Laponia. Cât costă astăzi o vacanță de iarnă
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 8 aug 2018

Un număr din ce în ce mai mare de turiști români își achiziționează vacanța de Crăciun sau Revelion încă înainte de a pleca în concediul de vară, spune pentru Profit.ro Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45. Românii vor, astfel, să obțină prețuri mai bune, dar și să fie siguri că găsesc locuri în destinațiile dorite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Așa cum, datorită conceptului early booking, turiștii aleg să-și rezerve și să plătească vacanțele verii chiar și cu 6 luni înainte de a pleca în concediu, la fel a început să se întâmple și cu ofertele de iarnă, dedicate Crăciunului, Revelionului și nu numai. Este vorba, în principal, despre o educare a turistului român, care în ultimii ani a devenit mult mai atent cu planificarea vacanțelor și obținerea de avantaje prin rezervările efectuate din timp.

Tocmai din acest motiv, turoperatorul a lansat în miezul verii ofertele dedicate vacanțelor de iarnă, răspunzând, practic, tendințelor din piață. O treime din clienții Paralela 45 preferă să petreacă Revelionul în destinații calde, ceilalți alegând zonele cu zăpadă. Omul de afaceri spună că românii au început deja să cumpere pachete pentru cele două chartere pe care le-a lansat pentru Laponia și care vor pleca în 18 decembrie, respectiv 22 decembrie.

TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiștii care intră cu vouchere de vacanță în agenții vor să meargă pe litoral și în vârf de sezon, chiar dacă trebuie să plătească în plus. Sfaturi pentru turiști CITEȘTE ȘI TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiștii care intră cu vouchere de vacanță în agenții vor să meargă pe litoral și în vârf de sezon, chiar dacă trebuie să plătească în plus. Sfaturi pentru turiști

"Interesant la această experiență este faptul că marea majoritate a părinților nu își anunță copiii de întâlnirea cu Moș Crăciun. Sunt toate nebuniile legate de Moș Crăciun, se merge cu Sania cu reni, se vizitează casa lui Moș Crăciun, Moșul dă cadouri...", afirmă proprietarul agenției.

O vacanță de 5 zile în Laponia, cu zbor și cazare incluse, costă în jur de 1.700 de euro de adult și 1.300 de euro de copil.

Cu toate că tarifele nu sunt cele mai mici, Burcea estimează că, până în luna octombrie, toate locurile din cele două avioane vor fi ocupate.

"Vacanțele speciale, și nu doar cele gen Laponia sau cele exotice, cum ar fi în Maldive sau Mauritius, se dau repede, extrem de repede. La fel și hotelurile cunoscute din Austria, din Kitsbuhel sau Zell Am See, chiar dacă sunt mai scumpe", adaugă omul de afaceri.

Anul trecut, numărul turiștilor români care au ales să meargă în vacanță de Crăciun și Revelion a crescut cu 20-30% față de 2016, consultanții în turism și touroperatorii  estimând atunci că în acest an circa 300.000 de turiști vor alege destinațiile interne, dar și cele din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante
laponia
craciun
revelion
burcea
paralela 45