Indonezia își redeschide insulele turistice pentru vizitatori din 19 țări

Indonezia își redeschide insulele turistice pentru vizitatori din 19 țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Indonezia a redeschis insulele sale turistice pentru turiști din 19 țări, în contextul reducerii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunțat un oficial indonezian, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Urmând directiva prezidențială, le permitem turiștilor din 19 țări să viziteze insulele Bali și Riau", a anunțat într-un comunicat Luhut Pandjaitan, însărcinat cu măsurile împotriva pandemiei, scrie Agerpres.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cele 19 țări sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria și Norvegia, a precizat oficialul.

Pandjaitan a subliniat că aceste țări țin pandemia sub control, potrivit sistemului de alertă pe patru niveluri al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vizitatorii din aceste țări vor putea intra în Indonezia doar prin insulele turistice Bali și Riau, care includ insula turistică Bintan de lângă Singapore, a mai spus Pandjaitan.

Turiștii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID scris în engleză și să facă de asemenea dovada unui test PCR negativ și de rezervare la hotel.

Persoanele din alte țări cu vize pentru alte scopuri decât turismul pot intra în Indonezia prin aeroporturile internaționale din Jakarta și Manado, cu condiția să îndeplinească toate condițiile cerute.

Înainte de aceasta, Indonezia a decis să scurteze de la opt la cinci zile perioada de carantină pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său.

DiscoverEU: Tinerii din România se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE CITEȘTE ȘI DiscoverEU: Tinerii din România se pot înscrie pentru o nouă rundă de călătorii gratuite în UE

Aeroportul Ngurah Rai din Bali se redeschide de joi pentru zborurile internaționale.

Indonezia a relaxat gradual restricțiile impuse pentru a stăvili răspândirea COVID-19 după o escaladare a numărului de contaminări în iunie și iulie, care au pus presiune mare pe spitale. Însă în ultimele săptămâni, numărul zilnic de cazuri a început să scadă treptat, ajungând la sub 1500 pe zi.

Indonezia, a patra cea mai populată țară din lume, cu 270 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum 4,2 milioane de infectări cu noul tip de coronavirus, dintre care peste 142.000 s-au soldat cu deces. 

viewscnt
Afla mai multe despre
indonezia
insule