La Turnul Eiffel a fost construit un perimetru de securitate pentru a preveni atacurile teroriste

La Turnul Eiffel a fost construit un perimetru de securitate pentru a preveni atacurile teroriste
scris 16 iun 2018

Autoritățile din Paris urmează să inaugureze un perimetru de securitate în jurul Turnului Eiffel pentru protecție împotriva amenințărilor teroriste, scrie BBC.

În iunie 2016 au fost plasate bariere temporare în jurul turnului iar acum sunt înlocuite cu măsuri permanente, scrie News.ro.

Gardurile, care vor fi finalizate în iulie, costă aproape 35 de milioane de euro.

După negocieri de 10 ani și după ce a renunțat la Timișoara, Oradea și Craiova, Ryanair pregătește lansarea primei sale rute din Cluj, inclusiv cu bilete promoționale la 25 euro CITEȘTE ȘI După negocieri de 10 ani și după ce a renunțat la Timișoara, Oradea și Craiova, Ryanair pregătește lansarea primei sale rute din Cluj, inclusiv cu bilete promoționale la 25 euro

Peste 240 de persoane au murit în atacuri teroriste în Franța din 2015.

Bernard Gaudillere, președintele Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), organizația care gestionează monumentul, a declarat că noile garduri “sunt impenetrabile, având o securitate absolută”.

Două părți ale perimetrului vor fi formate din ziduri din sticlă cu o grosime de 6,5 cm iar celelalte două vor fi bariere de metal cu o înălțime de 3,24 metri.

Pentru a preveni atacurile cu vehicule, 420 de cărămizi vor fi plasate în fața zidurilor din sticlă.

Gaudillere a declarat că zidurile temporare vor fi înlocuite cu ceva “mult mai frumos și romantic”, ca parte a unor renovări de 300 de milioane de euro înainte de Jocurile Olimpice din 2024.

Aproape șapte milioane de turiști sunt așteptați să viziteze în 2018 turnul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turnul eiffel