Marele Canion - închis vizitatorilor

Marele Canion - închis vizitatorilor
scris 2 apr 2020

În cadrul măsurilor de protejare contra pandemiei de coronavirus, serviciul american al parcurilor naționale a anunțat miercuri închiderea imediată a Marelui Canion, loc turistic din Arizona vizitat în fiecare an de milioane de turiști, scrie AFP.

Autoritățile din comitatul Coconino unde este situat Marele Canion, precum și responsabili ai rezervației amerindiene navajo vecină, au cerut  închiderea parcului de mai multe zile, îngrijorați că activitățile turistice continuă în ciuda recomandărilor de a stopa propagarea coronavirusului, scrie News.ro

Raul Grijalva, parlamentar democrat de Arizona, a afirmat de altfel pentru Arizona Republic că "sute" de vizitatori continuă să vină în parcul Marele Canion, chiar dacă măsurile oficialilor cer să fie evitată orice adunare mai mare de zece persoane.

VIDEO-FOTO A nins pe Valea Prahovei, dar toate activitățile sunt înghețate. Monitor în Azuga: Este prima dată când văd pârtiile pustii, deși avem zăpadă. Totul este mort CITEȘTE ȘI VIDEO-FOTO A nins pe Valea Prahovei, dar toate activitățile sunt înghețate. Monitor în Azuga: Este prima dată când văd pârtiile pustii, deși avem zăpadă. Totul este mort

Dar serviciul parcurilor naționale nu a decis închiderea generală a celor 419 situri de care răspunde în Statele Unite, preferând să analizeze situația "de la caz la caz", în funcție de măsurile impuse de autoritățile locale, se arată pe site-ul serviciului.

"De când am primit scrisoarea directorului Departamentului pentru Sănătate din comitatul Coconino care recomanda închiderea parcului național al Marelui Canion, l-am închis" cu efect imediat și până la noi ordine, declară într-un comunicat șeful departamentului de Interne, David Bernhardt.

Mai mult de 80 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în comitatul Coconino, dintre care cel puțin unul în interiorul parcului Marelui Canion.

Numeroase parcuri naționale, precum Yellowstone (Wyoming) sau Joshua Tree și Yosemite (California), au fost închise din cauza pandemiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marele canion
arizona
coronavirus