Marele Zid, vandalizat în prima zi de redeschidere. Autoritățile chineze amenință făptașii cu umilirea publică

Marele Zid, vandalizat în prima zi de redeschidere. Autoritățile chineze amenință făptașii cu umilirea publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

Marele Zid a fost vandalizat în prima zi de redeschidere, iar autoritățile chineze au dispus noi reguli și îi amenință cu umilirea publică pe cei care nu le respectă, sperând că asta va descuraja turiștii să distrugă cel mai important simbol al țării, scrie CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secțiunea Badaling, cea mai populară a Zidului, a fost redeschisă pe 24 martie, după două luni în care accesul nu a fost permis din cauza epidemiei de Covid-19. Ea se află la 70 de kilometri de Beijing, scrie News.ro.

În aceeași zi, un vizitator a fost surprins pe camerele de supraveghere vandalizând monumentul cu o cheie. El a fost prins și a mărturisit, au spus reprezentanții sitului.

Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare CITEȘTE ȘI Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare

Informația s-a răspândit rapid și a înfuriat utilizatorii de internet. A fost creat hashtag-ul „Marele Zid vandalizat în prima zi de redeschidere”, care a devenit subiect popular pe platforma Weibo.

Biroul care administrează Marele Zid a implementat, pe 6 aprilie, o nouă serie de măsuri împotriva vandalismului. Au fost impuse sancțiuni pentru șapte tipuri de vandalism asupra unor monumente culturale, inclusiv gravarea și alte distrugeri intenționate.

Turiștii care nu le respectă vor fi adăugați pe o „listă neagră” care va fi, în mod regulat, publicată. Accesul lor va fi interzis, pe viitor, aici și este posibil ca și în alte atracții culturale.

Noile măsuri au fost apreciate de internauți, iar presa a scris că expunerea celor care nu le respectă va pune presiune asupra infractorilor, prin umilirea publică.

Nu este prima dată când China întocmește o „listă neagră” a turiștilor. Ele există și pentru parcurile din Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
marele zid chinezesc
china