În epidemie, Airbnb obține o investiție de 1 miliard de dolari pentru extinderea operațiunilor. Compania se va concentra pe cazări pe termen lung

În epidemie, Airbnb obține o investiție de 1 miliard de dolari pentru extinderea operațiunilor. Compania se va concentra pe cazări pe termen lung
scris 7 apr 2020

Compania americană Airbnb, operatorul platformei omonime de rezervări spații de cazare, a atras o investiție de 1 miliard de dolari de la Silver Lake și Sixth Street Partners, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea activității curente și extinderea operațiunilor, inclusiv prin investiții în închirierea de locuințe pe termen lung.

Airbnb, companie înființată în 2008, facilitează închirierea de spații de cazare pe termen scurt, punând în legătură turiștii cu proprietarii de imobile. Industria ospitalității este una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Noile resurse obținute de la Silver Lake și Sixth Street Partners, constând în împrumuturi și injecții de capital, vor merge în principal către atragerea de noi proprietari de imobile pe platforma proprie.

Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare CITEȘTE ȘI Consultant hotelier: Pandemia de coronavirus a întrerupt cel puțin 5 tranzacții importante cu hoteluri în București. Criza va ieftini hotelurile scoase de vânzare

Totodată, compania a anunțat că se va concentra pe segmentul închirierilor de locuințe pe perioade mai lungi, studenții și angajații detașați fiind în special vizați.

Airbnb nu a oferit detalii privind structura investiției atrase și nici nu a indicat la cât se ridică evaluarea companiei după noua rundă de finanțare.

Compania americană, printre cei mai valoroși “unicorni” din lume, a fost evaluată anterior la 35 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
investitie
fonduri atrase
silver lake
sixth street partners
finantare
rezervari spatii cazare
inchirieri locuinte