Ministrul Turismului: Plajele de pe litoral ar trebui închiriate pe un termen mai lung de timp

Ministrul Turismului: Plajele de pe litoral ar trebui închiriate pe un termen mai lung de timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2024

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, consideră că plajele stațiunilor de la Marea Neagră ar trebui închiriate pe un termen mai lung de timp, astfel încât antreprenorii să fie stimulați să ofere servicii de calitate la prețuri corecte, transmite Radio Constanța, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de vineri, că vor începe discuții în perioada următoare pentru identificarea de soluții, împreună cu responsabilii din domeniu și cu factorii implicați: „Am vorbit cu ministrul Mediului, cu domnul Fechet, despre faptul că săptămâna viitoare vrem să fim împreună la Constanța în discuții cu antreprenorii din turism pentru că sezonul estival va începe și trebuie să aibă o soluție pe tema plajelor. Faptul că astăzi posibilitatea de a închiria o plajă este de un an sau doi, cu obligația de a reda plaja așa cum a fost concesionată, adică să demolezi toate construcțiile pe care le-ai făcut, au ca efect creșterea prețului cu care un turist închiriază spre exemplu un șezlong sau poate să aibă acces la serviciile de pe acea plajă. Ne dorim ca împreună cu Apele Române, cu Ministerul Mediului, cu operatorii din turism, să avem o soluție și să începem discuțiile săptămâna viitoare, astfel încât să poată să aibă o prognoză, o predictibilitate astfel încât prețurile și serviciile, calitatea serviciilor pe care le oferă să fie mai bune”, scrie G4Media.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaje