Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu "greva fiscală". Noua țintă - strângerea câinilor vagabonzi de pe stradă cel târziu până luni

Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu "greva fiscală". Noua țintă - strângerea câinilor vagabonzi de pe stradă cel târziu până luni
scris 21 iun 2019

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, forțează din nou autoritățile, după ce a obținut finalizarea mai rapidă a lucrărilor de reparații pe Autostrada Soarelui cerând demisia șefului CNAIR, și amenință din nou cu o "grevă fiscală", invocând ideea că hotelurile de la mare ar urma să nu mai plătească taxe locale dacă primăriile nu vor aduna de pe străzi cei circa 5.000 de câini vagabonzi care periclitează siguranța turiștilor de pe litoral.

STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni CITEȘTE ȘI STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni

"Dacă până luni mai există în vreo stațiune de pe litoral un singur câine vagabond și dacă primăriile nu intervin de urgență ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiștii, noi, operatorii de hoteluri și restaurante, suntem hotărâți să nu mai plătim taxele locale. Au apus vremurile în care tăceam și în care autoritățile locale făceau ce voiau ele", a spus Mohammad Murad.

El a afirmat că hotelierii de pe litoral plătesc, anual, la stat, pe unitate zeci de mii de euro sau chiar mai mult, și nu primesc în schimb nimic, nici măcar condițiile minime de siguranță și curățenie de care beneficiază concurenții din străinătate.

Din estimările patronatelor din turism, în acest început de sezon umblă liberi pe litoral mai mult de 5.000 de câini vagabonzi, iar numărul lor crește de la an la an. Practic, nu există nicio stațiune de pe litoralul românesc care să nu aibă cel puțin câteva sute de câini vagabonzi, care pun în pericol siguranța turiștilor.

"O singură întâmplare nefericită cauzată de un astfel de câine poate strica imaginea întregului litoral unde, în fiecare an, se investesc zeci de milioane de euro în noi unități de cazare și în renovarea celor vechi. Ca să strângă acești câini, firmele private ne cer în jur de 100 de euro de animal, dar nu e treaba noastră să ne ocupăm cu așa ceva, ci obligația autorităților locale cărora le plătim în fiecare an taxe", a adăugat președintele FPTR.

Debut de sezon turistic estival cu anulări și întârzieri masive de curse aeriene CITEȘTE ȘI Debut de sezon turistic estival cu anulări și întârzieri masive de curse aeriene

Patronatele cer public Ministerului de Finanțe să aprobe această grevă fiscală și amenință cu măsuri similare în curând dacă autoritățile locale nu vor rezolva și alte probleme elementare, de bun simț, precum iluminatul public și curățenia.

"Primăriile vor trebui să se obișnuiască de acum încolo cu ideea că nu le vom mai plăti atât de ușor taxele dacă nu își fac treaba. A început sezonul grevelor pe litoral și nu va mai fi suficient, ca până acum, ca autoritățile locale să stea cu mâna întinsă și să le pice banii fără să facă nimic. E timpul să treacă la treabă, pentru că noi, hotelierii, riscăm, investim și punem suflet, în timp ce primăriile au rămas cu aceleași vechi mentalități și cu aceeași lipsă de chef de muncă", a mai spus Mohammad Murad.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
caini
taxe locale