Mureșul investește în dezvoltarea turismului local, cu Aquapark și Transilvania Motor Ring

Mureșul investește în dezvoltarea turismului local, cu Aquapark și Transilvania Motor Ring
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 30 oct 2018

Autoritățile din județul Mureș vor să dezvolte turismul în zonă, urmând să deruleze o serie de investiții publice, cărora li se vor adăuga celor din sectorul privat. Autoritatea județeană a reluat, în ultimii doi ani, participarea la târgurile de turism, iar în programele anuale de investiții au fost introduse obiective importante atât legate de infrastructura turistică, cât și de reabilitarea unor clădiri monument din județ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datorită reabilitării complete a pistei de decolare/aterizare a Aeroportului Transilvania din Târgu Mureș și redeschiderea acestuia la mijlocul acestui an, accesul a redevenit mai facil pentru turiști, ridicând astfel potențialul turistic al regiunii. Aeroportul își propune diversificarea rutelor, în acest moment deservind 4 destinații externe, cu 10 curse pe săptămână, iar în timpul sezonului de vară funcționând o cursă charter către Antalya. De asemenea, până la finalul acestui an, va fi reintrodusă cursa București-Târgu-Mureș.

CITEȘTE ȘI Compania Națională de Căi Ferate "CFR" - SA organizează licitație pentru executarea unor lucrări de construcții

Totodată, trei proiecte ale autorităților publice din județul Mureș au fost selectate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru renovarea unor clădiri monumente istorice. Pe de o parte, Primăria Saschiz va derula un proiect în valoare totală de 8,491 de milioane de lei pentru renovarea cetății Saschiz parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe de altă parte Consiliul Județean Mureș a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea Palatului Culturii, simbolul orașului Târgu Mureș, și a Muzeului de Științele Naturii din Târgu Mureș, o clădire construită în stil neoclasicist, cu o valoare totală de aproximativ 18 milioane de lei.

Creșterea numărului de turiști și dorința de a menține acest trend a generat planuri de investiții pentru sezonul de iarnă, urmând să fie construit un complex pentru sporturi de iarnă, cu 4 pârtii de schi și cu o lungime totală de 12 kilometri. Totodată, sunt planuri și pentru construirea unui Aquapark, respectiv crearea unei clădiri care va cuprinde facilități de agrement funcționale pe tot parcursul anului, precum și amenajarea împrejurimilor acesteia în vederea realizării unui ștrand în aer liber destinat utilizării în sezonul de vară.

Circuitul Transilvania Motor Ring este singura pistă de profil din Transilvania și cel mai mare complex de profil din România, fiind o investiție realizată de Consiliul Județean Mureș a cărei valoare este de aproximativ 55 de milioane de lei. Lucrările la această investiție au fost finalizate în cursul acestui an, parcul auto fiind administrat de un serviciu din cadrul autorității publice.

„Transilvania Motor Ring” este proiectat pe o suprafață de peste 35 de hectare, prevăzut cu un circuit de viteză de peste 3.708 metri, cu sistem de cronometraj, control concurs și punct de informare, o clădire centrală cu spații pentru oficiali și presă, boxe duble, tribune, restaurante.

viewscnt
Afla mai multe despre
mures
investitii
turism