Numărul de turiști străini care au vizitat Portugalia se menține la un nivel record

Numărul de turiști străini care au vizitat Portugalia se menține la un nivel record
scris 15 feb 2019

Numărul turiștilor străini care au vizitat în 2018 a atins un nou nivel record, dar creșterea de 0,4% este mult sub avansul de 12% înregistrat în 2017, datele semnalând că boom-ul turismului încetinește, transmite Reuters.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, numărul vizitatorilor străini care au stat la hotelurile din Portugalia a urcat anul trecut la 12,8 milioane, scrie Agerpres.

Blue Air semnează cu Tarom pentru protecția pasagerilor - reguli în caz de întârzieri și check-in CITEȘTE ȘI Blue Air semnează cu Tarom pentru protecția pasagerilor - reguli în caz de întârzieri și check-in

În ultimii opt ani, sectorul portughez al turismului înregistrează o creștere constantă, ajutând țara să-și revină din criza datoriilor și din recesiune. Totuși, unii analiști cred că anul acesta ar putea scădea numărul vizitatorilor străini, din cauza Brexitului.

Veniturile hotelurilor au urcat cu 6% anul trecut, la 3,6 miliarde de euro (4,06 miliarde de dolari), dar creșterea a încetinit de la 16% în 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turisti
portugalia