Numărul înnoptărilor în hotelurile și pensiunile din România a crescut anul trecut cu 6,5%. Turiștii străini - prea puțini față de Bulgaria, Polonia, Cehia

Numărul înnoptărilor în hotelurile și pensiunile din România a crescut anul trecut cu 6,5%. Turiștii străini - prea puțini față de Bulgaria, Polonia, Cehia
scris 2 feb 2018

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, anul trecut, au fost de 26,9 milioane, în creștere cu 6,5% față de anul anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). Totodată, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost anul trecut de 12 milioane, în creștere cu 10,4% față de anul anterior.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în anul 2017 80,4%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 19,6%, arată news.ro.

”În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa ( 72,9% din total turiști străini), iar din aceștia 84,8% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”, conform Statisticii.

FOTO Hilton a deschis în București primul Hotel Hilton Garden Inn din România CITEȘTE ȘI FOTO Hilton a deschis în București primul Hotel Hilton Garden Inn din România

Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat în anul 2017 77,2%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 22,8%, ponderi similare cu cele din anul 2016.

”În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (74,2% din total turiști străini), iar din aceștia 85,7% au fost din țările aparținând Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Durata medie a șederii în anul 2017 a fost de 2,3 zile la turiștii români și 1,9 zile la turiștii străini.

În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile, cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au înregistrat creșteri cu 10,5% (până la 784.200), respectiv cu 11,5% (până la 1,59 milioane).

Ultimele date oficiale relevă însă în același timp că zizitatorii străini au petrecut anul trecut doar circa 5 milioane de nopți în unitățile turistice din România, în timp ce în Polonia au petrecut 16 milioane de nopți, în Bulgaria 17 mi­lioane de nopți, iar în Cehia 26 de milioane de nopți.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
hoteluri