Numărul vizitatorilor străini din Japonia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 22 de ani

Numărul vizitatorilor străini din Japonia a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 22 de ani
scris 20 ian 2021

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a scăzut anul trecut cu 87,1%, cel mai semnificativ declin din 1964, când au devenit disponibile date comparabile, a anunțat miercuri agenția niponă de turism, transmit Reuters și Kyodo.

Restricțiile și măsurile luate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat industria turismului pe plan global, scrie Agerpres.

Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD CITEȘTE ȘI Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD

Numărul total al vizitatorilor străini, inclusiv turiști și oameni de afaceri, a scăzut la 4,12 milioane în 2020, de la 31,90 milioane în 2019. Este cel mai redus nivel din 1998.

Obiectivul inițial al Guvernului nipon prevedea ca 40 de milioane de turiști străini să viziteze Japonia în 2020, dar efectele pandemiei, amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și a altor evenimente sportive au făcut imposibilă îndeplinirea acestei ținte.

În decembrie, numărul vizitatorilor străini în Japonia s-a redus cu 97,7%, a 15-a lună de declin.

Și numărul japonezilor care au călătorit peste hotare a scăzut în 2020 cu 84,2%, la 3,17 milioane, cel mai redus nivel de la publicarea acestor date.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiștii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
turisti