O nouă atracție turistică în Mureș

O nouă atracție turistică în Mureș
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2024

Asociația Visit Mureș a anunțat lansarea unei noi atracții turistice pe Valea Gurghiului, numită Drumul Urșilor, un traseu turistic-istoric care măsoară 25 de kilometri în jurul satului Orșova și cuprinde mai multe locuri care merită vizitate, inclusiv un sit preistoric de exploatare a sării.

"O nouă atracție turistică se conturează frumos în Valea Gurghiului. Drumul Urșilor este un traseu tematic de 25 de kilometri, care înconjoară satul Orșova, atingând toate zonele de interes, și care pune în valoare natura, legendele, dar și oamenii locului. Circuitul este împărțit în 7 zone tematice, fiecare cu caracteristicile ei, cu experiențe potrivite pentru fiecare drumeț", a anunțat Asociația Visit Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
 VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Mîndroiu, fondator PickTwo Studio: Dacă vrei să deschizi acum un restaurant, ai nevoie de minim 350-400.000 euro. Domeniul are o rată de eșec de peste 80% CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Mîndroiu, fondator PickTwo Studio: Dacă vrei să deschizi acum un restaurant, ai nevoie de minim 350-400.000 euro. Domeniul are o rată de eșec de peste 80%
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Site-ul Drumul Urșilor arată că misiunea acestui traseu turistic-istoric este aceea de a oferi oamenilor oportunitatea de a trăi experiența unor zile în care să se conecteze cu natura, cu poveștile și cu oamenii locului, dar mai ales a unor zile în care să se deconecteze de la preocupările zilnice, scrie Agerpres.

Prin traseul Drumul Urșilor se dorește readucerea la viață a unor locuri extraordinare, uitate sau chiar distruse, iar cele șapte zone tematice: Drumul Sării, Colinele Satului, Drumul lui Popa Ursu, Poteca Sălbatică, Drumul spre Apus, Ulița Copilăriei și Via Ursae.

Pe Drumul Sării, se arată pe site-ul traseului turistic, se traversează zona tainică a dealului sărat, Slatini, ocazie cu care vor fi puse în valoare depunerile și formațiunile de sare dar și plantele specifice zonei.

"Pe lângă natura deosebită, zona ascunde o istorie remarcabilă, plină de mister", precizează sursa citată.

Record de turiști în Croația CITEȘTE ȘI Record de turiști în Croația

De pe Colinele Satului se pot admira terenurile localnicilor "lucrate cu dragoste și măiestrie", iar prin traversarea unei pășuni, pot fi observate turme de oi, alături de ciobanii dornici de povești.

Drumul lui Popa Ursu este un traseu comemorativ a drumului pe care Popa Ursu l-a parcurs desculț până la Reghin, care va pune în valoare și hărnicia sătenilor.

Pe Poteca Sălbatică, inițiatorii propun o incursiune în pădurile sălbatice, unde se spune că uriașii care au locuit acolo ar fi ascuns comori ascunse între pereții stâncoși.

În cazul în care exploratorii nu vor găsi comorile, pot admira panorama spectaculoasă asupra zonei oferită de Piatra Orșovei. Drumul spre Apus oferă drumeților o imagine aparte, în care soarele începe să apună peste crestele munților Gurghiului.

Ajunși pe Ulița Copilăriei, drumeții au depus eforturi remarcabile peste zi, vor putea răsufla ușurați și vor conștientiza adevărata importanță a conservării naturii și istoriei rurale.

Al șaptelea traseu, Via Ursae, este o variantă alternativă tematică dedicată traseului Via Transilvanica, considerat un traseu-inspirație pentru Drumul Urșilor.

"Pentru drumeții care aleg să parcurgă și această porțiune (care se va intersecta cu Via Transilvanica), aventura de pe Drumul Urșilor devine una de două zile, dar și cu posibilitatea de a experimenta viața nocturnă la stână", au mai subliniat inițiatorii.

Din kilometru în kilometru, pe traseu vor fi montate borne din lemn, pe care vor fi amplasate coduri QR prin intermediul cărora fiecare călător va avea ocazia să descopere istorisirile sătenilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mureș
turism
drumul ursilor