O stațiune de schi din SUA și-a schimbat numele după 72 de ani pentru a nu-i insulta pe nativii amerindieni

O stațiune de schi din SUA și-a schimbat numele după 72 de ani pentru a nu-i insulta pe nativii amerindieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2021

Stațiunea de schi Squaw Valley Alpine Meadows din California a anunțat că își va schimba numele în Palisades Tahoe, cuvântul ”squaw” fiind considerat o insultă rasistă, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Astăzi marcăm prima zi a următorului capitol al istoriei stațiunii noastre. Deși numele poate fi nou, legenda și moștenirea acestor văi continuă, acum ca Palisades Tahoe”, a fost postat într-un mesaj pe site-ul web al resortului. Tribul Washoe a fost consultat în prealabil, acesta dându-și acordul pentru folosirea noului nume, arată g4media.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Compania a decis să renunțe la denumirea disprețuitoare care face referire la comercianții de blănuri. Cuvântul „squaw” a fost introdus în 1805 și folosit pentru a-i denumi pe comercianții de blănuri, potrivit Universității din Idaho.

În contextul social de astăzi, americanii nativi percep termenul ca fiind o insultă. Când stațiunea a fost numită așa în 1949, nu a existat intenția de a fi disprețuitor sau ofensator, a anunța conducerea stațiunii din zona Tahoe.

Stațiunea montană este cunoscută pentru schi și snowboarding.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
stațiune de schi
squaw valley alpine meadows