Pandemia a provocat pierderi de 1,98 miliarde de euro grupului hotelier Accor în 2020

Pandemia a provocat pierderi de 1,98 miliarde de euro grupului hotelier Accor în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Grupul hotelier francez Accor, prezent și pe piața din România, a anunțat că anul trecut a înregistrat o pierdere netă de aproape două miliarde de euro iar activitatea sa a scăzut cu 60% din cauza crizei sanitare care a condus la închiderea sau funcționarea la ralanti a hotelurilor sale, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Accor, proprietarul unor mărci precum Ibis, Sofitel, Novotel, Mercure sau Pullman, a precizat că cifra sa de afaceri a scăzut până la 1,61 miliarde de euro iar pe ansamblul anului trecut a înregistrat pierderi de 1,98 miliarde de euro, mai mult decât decât prognozau analiștii de la Factset și Bloomberg, care estimau pierderi de 1,85 respectiv 1,26 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

De asemenea, veniturile pe cameră disponibilă (RevPAR), un indicator de referință în industria hotelieră, a scăzut cu 62% anul trecut, și chiar cu 88,2% în al doilea trimestru, din cauza pandemiei de Covid-19.

"Această scădere fără precedent se explică prin degradarea globală a mediului, marcată de măsuri de carantină și închiderea frontierelor, care au restrâns deplasările persoanelor", a comentat grupul francez.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

După criza fără precedent prin care a trecut industria hotelieră mondială în 2020, Accor speră să beneficieze de o relansare în acest an, "în condițiile în care vaccinarea permite o revenire graduală a turismului, stimulată în special de clientela de loisir", a declarat directorul general de la Accor, Sébastien Bazin.

În pofida crizei, Accor a reușit să deschidă 205 hoteluri în 2020 și dispune de un portofoliu de 5.139 de hoteluri în 110 țări, iar 82% din aceste hoteluri erau deschise la finele lunii decembrie.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

În România, Accor operează o rețea de 12 hoteluri cu aproximativ 1.641 de camere în București, Sibiu, Constanța și Arad, iar planurile de dezvoltare ale grupului în România includ alte 11 noi hoteluri până în 2022 care vor adăuga 1.510 camere noi în portofoliul Accor.

viewscnt
Afla mai multe despre
accor
hoteluri