Peste 13 milioane de persoane au fost anul trecut la muzee

Peste 13 milioane de persoane au fost anul trecut la muzee
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2016

Muzeele și colecțiile publice au fost vizitate anul trecut de peste 13 milioane de persoane, din care, peste o jumătate de milion (3,9%) au efectuat vizite gratuite în "Noaptea Muzeelor', potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cultura unui popor este reprezentată de valorile materiale și spirituale pe care le-a creat de-a lungul timpului și pe care le transmite din generație în generație prin instituțiile culturale. În anul 2015, activitatea principalelor unități cultural-artistice a inclus activități ale bibliotecilor, muzeelor și colecțiilor publice, instituțiilor și companiilor de spectacole sau concerte, editurilor, cinematografelor, activitatea de radiodifuziune și cea de televiziune", spune INS.

Rețeaua muzeelor și colecțiilor publice a cuprins în anul 2015 un număr de 431 unități de bază și a fost formată din: 390 de muzee, șase monumente, 21 de grădini botanice, zoologice, acvarii și 14 rezervații naturale.

Activitatea muzeelor s-a desfășurat atât la sediile de bază ale unităților muzeale, cât și în cele 307 filiale și secții ale acestora.

Numărul bunurilor culturale și naturale, la sfârșitul anului 2015, a fost de aproape 15 milioane, dintre acestea 14 milioane fiind bunuri culturale și piese de muzeu, iar 932.000 reprezentând plante și animale din grădinile botanice, zoologice, acvarii și rezervații naturale.

Numărul vizitatorilor la muzee și colecții publice, înregistrat în anul 2015, a fost de 13,1 milioane persoane, din care puțin peste o jumătate de milion (3,9%) au efectuat vizite gratuite în "Noaptea Muzeelor".

Turoperator: Venusul începe să-i smulgă stațiunii Mamaia o parte din familiștii cu bani CITEȘTE ȘI Turoperator: Venusul începe să-i smulgă stațiunii Mamaia o parte din familiștii cu bani

În anul 2015 au fost organizate 1.633 expoziții de bază și 3.061 de expoziții temporare.

Numărul personalului care a deservit anul trecut rețeaua unităților muzeale a fost de 6.589 persoane. Din total, 53,2%, respectiv 3.505 persoane, l-a reprezentat personalul de specialitate.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
muzee
ins