Plan pe litoral - Toți turiștii să fie testați când intră în stațiuni!

Plan pe litoral - Toți turiștii să fie testați când intră în stațiuni!
scris 5 mai 2020

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, anunță că autoritățile iau în calcul mai multe măsuri pentru a preveni și limita răspândirea COVID-19 pe litoralul românesc, iar una dintre acestea este testarea tuturor turiștilor veniți în stațiunile de la malul mării. Oficialul a făcut această declarație la capătul unei întrevederi cu reprezentanții patronatelor din turism.

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

„În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri, pe care le voi înainta mai departe ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. Să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim de teste rapide. Se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns”, a declarat prefectulpotrivit Info-Sud-Est.

Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale CITEȘTE ȘI Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale

Agenții economici din turism și-au manifestat disponibilitatea de a contribui la achiziționarea testelor necesare, spune prefectul, care a mai precizat că propunerile vor fi transmise ministerelor de resort.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

„Vom transmite cât mai repede propunerile la minister. Pentru achiziționarea testelor presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschidere din partea agenților economici de a contribui pentru efectuarea acestor testări. Sunt costuri pe care ei și le asumă, tocmai pentru a putea aduce servicii de calitate și în condiții de siguranță pentru turiști. De asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale, atât la nivel local, cât și la nivel central”, a mai afirmat George Niculescu, prefectul județului Constanța, adăugând că „primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru”.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
george niculescu