Portugalia a înregistrat un număr record de turiști străini în 2023

Portugalia a înregistrat un număr record de turiști străini în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Portugalia a atras anul trecut un număr record de turiști străini, peste 18 milioane, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INE), în condițiile în care Organizația Mondiale a Turismului (UNWTO) se așteaptă ca în acest an turismul mondial să se redreseze complet în urma pandemiei, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2023, numărul vizitatorilor străini în Portugalia a crescut cu 19% față de 2022 și cu 11% față de 2019, înaintea pandemiei, ajungând la 18,3 milioane, scrie Agerpres.

Din lipsă de zăpadă, stațiunile de schi din Elveția sunt goale CITEȘTE ȘI Din lipsă de zăpadă, stațiunile de schi din Elveția sunt goale

Cu o pondere de 18,4% a înnoptărilor vizitatorilor străini anul trecut, britanicii au continuat să fie cel mai important pilon al sectorului turismului portughez, arată datele INE. Urmează vizitatorii din Germania (11,3%), Spania (10,1%), Franța și Statele Unite (ambele cu 8,6%).

Peste 30 de milioane de oaspeți au înnoptat anul trecut în hotelurile din Portugalia, iar numărul turiștilor interni a crescut cu 5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Turismul este un sector important pentru Portugalia, fiind responsabil pentru aproximativ 12,2% din Produsul Intern Brut în 2022.

Nuno Fazenda, secretar de stat pentru turism, comerț și servicii, a anunțat luna trecută lansarea campaniei: "Nu este turism. Este turismul viitorului", menită să promoveze turismul sustenabil tot timpul anului, în beneficiul comunităților locale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
turism