Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse

Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse
scris 25 dec 2020

Pensiunile sunt, în acest an, de Sărbători, ocupate doar la jumătate față de anul trecut, însă unele dintre unități le livrează mâncare acasă foștilor turiști din anii trecuți, care, de această dată, s-au temut să ajungă de Crăciun. Cele mai cerute mâncăruri de către turiști sunt cele specifice Crăciunului - pomana porcului, șorici, caltaboș, sarmale, salată de boef și cozonaci, relatează pentru Profit.ro Marilena Stoian, fondatoarea Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). Și hotelul Capitol din centrul Capitalei a trimis produse tradiționale clienților fideli, la domiciliu, spune Elena Vlad, Managing Shareholder.

Dacă anul trecut, de Crăciun, pensiunile din România erau pline cu turiști, toate locurile fiind rezervate cu multe luni înainte, în acest an cererea a scăzut la jumătate. Cu toate acestea, unii dintre clienții fideli ai pensiunilor, care veneau în vacanțe de Crăciun nu doar pentru atmosferă, ci și pentru mâncare, au ținut legătura cu gazdele din anii trecuți.

EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CEO-ul Continental schimbă brandurile - Patru hoteluri Ibis vor deveni Continental în martie-mai. Rebrandingul și modernizările costă 4,5 milioane de euro

"Un fenomen interesant care a apărut acum, în pandemie, este că mulți clienți care, dintr-un motiv sau altul, nu au mai putut ajunge la pensiune au solicitat mâncare acasă, iar unele pensiuni le-au livrat la domiciliu preparate specifice Crăciunului", spune Marilena Stoian.

Este vorba de pensiuni din întreaga țară care livrează, în această perioadă, mâncare clienților din diverse orașe. Cele mai cerute mâncăruri sunt pomana porcului, sarmalele, caltaboș, șorici, salată de boef etc.

EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România

Reprezentanta ANTREC afirmă că au fost foarte cerute și murăturile, dar și cozonacii făcuți după rețete tradiționale.

"Aceste cereri pentru mâncare nu se opresc doar în preajma Crăciunului. Există deja destule și pentru intervalul dintre Crăciun și Revelion", a adăugat aceasta.

EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Virgil Călina deschide în România primul hotel Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume - FOTO

În București, conducerea hotelului Capitol, clasificat la 4 stele, a decis să sprijine clienții fideli din Capitală, care serveau masa la restaurantul unității, trimițându-le la domiciliu coșuri cu produse tradiționale, dar și cu fructe și legume.

"Hotel Capitol din București, care găzduia peste 200 de persoane zilnic la prânz, pentru a nu renunța la personal și pentru a păstra legătura cu clienții casei, a propus pachete complete de Sărbători. Restaurantul Capitol a hotărât să vină în ajutorul clienților nu doar cu produsele tradiționale de Sărbători, dar și cu coșuri cu fructe sau legume, pentru a ajuta clienții să evite ieșirile la cumpărături în această perioadă", spune pentru Profit.ro Elena Vlad, Managing Shareholder Hotel Capitol.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensiuni
mancare
livrare