România are patru plaje “Blue Flag” în acest an, cu una mai mult decât în 2017. Bulgaria are 13

România are patru plaje “Blue Flag” în acest an, cu una mai mult decât în 2017. Bulgaria are 13

Plaja Musset, Mamaia. Foto: musset.ro

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iun 2018

Patru plaje românești, aflate în stațiunile Mamaia și Năvodari, au primit certificarea “Steagul Albastru” (Blue Flag) în acest sezon estival, cu una mai mult comparativ cu anul trecut. La nivel global, 4.500 de plaje și porturi de agrement îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranță și curățenie necesare acordării distincției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Musset Lounge & Beach, Vega Vintage Beach (ambele din Mamaia) și Phoenicia Beach și Marina Regina Beach, din Năvodari întrunesc toate criteriile stabilite prin programul internațional “Steagul Albastru”, potrivit datelor de pe site-ul programului.

Anul trecut, trei plaje românești au primit certificarea, respectiv Vega Vintage Beach, Phoenicia Beach și Marina Regina Beach.

EXCLUSIV Un nou jucător: Marius Pandel, acționar al Christian Tour, a intrat pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător: Marius Pandel, acționar al Christian Tour, a intrat pe piața imobiliară

Spre comparație, Bulgaria are 13 plaje etichetate cu Steagul Albastru, cu trei mai mult față de anul trecut.

“Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundația Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranță publică, educație (informații) și managementul mediului.

Totodată, Steagul Albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard, plajele și porturile de agrement care au această distincție fiind extrem de căutate de turiști.

La nivel global, numărul plajelor etichetate cu Steagul Albastru a atins 4.500 pentru prima oară de la lansarea programului, în 1987.

Spania s-a clasat și în acest an pe primul loc în funcție de numărul plajelor certificate ecologic, cu 590 de plaje, urmată de Grecia (519 plaje), Turcia (459 plaje) și Franța (399 plaje). Spania a deținut poziția fruntașă în top încă de la lansarea programului.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue flag
steagul albastru
certificare
plaje
mamaia
navodari