Cipru, Turcia, Grecia - destinațiile căutate de români în această minivacanță

 Cipru, Turcia, Grecia - destinațiile căutate de români în această minivacanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2018

Finalul de mai a adus anul acesta două oportunități de concediu datorită zilelor libere de Rusalii și de 1 iunie. Fie că au ales weekendul prelungit 26-28 mai, 1-4 iunie sau chiar întreaga săptămână 26 mai – 3 iunie, mai mulți români au căutat destinații internaționale, iar interesul lor a crescut pentru cele aflate în apropiere de teritoriul propriei țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, mai mult de un sfert au plănuit să fie însoțiți în această minivacanță, în timp ce majoritatea au ales să călătorească singuri. 

Pentru concediul de la începutul verii, românii au în vedere mai degrabă opțiunea de a călători pe cont propriu, iar o parte sunt însoțiți de o persoană adultă. Într-o proporție mai mică, însă, cei care vor călători în această perioadă iau în calcul cel mult un copil pe durata concediului.

Ultima săptămână din mai este perioada în care mai mulți români își fac bagajele pentru a se deconecta de rutină printr-o călătorie de unul singur. Așa cum arată datele momondo.ro, aproape jumătate (48%) au în plan un concediu singuri în perioada 26 mai - 3 iunie. Totodată, 22% au planificat o călătorie alături de cel puțin un copil. Conform datelor, mai mult de un sfert dintre români (26%) sunt însoțiți de un alt adult la final de mai, iar dintre aceștia, 10% își iau copilul în concediu.

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

„Având în vedere faptul că există, în medie, 192 de locuri în avion, aproximativ 42 vor fi ocupate de călătorii tineri. Atunci când rezervi un zbor pentru copil, asigură-te că specifici vârsta lui corectă în căutări pentru că influențează prețul final al biletului. Copiii cu vârsta sub 2 ani călătoresc gratuit și fără un loc separat, ceea ce se aplică la majoritatea companiilor aeriene”,  a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Deși marile capitale europene precum Paris, Roma, Barcelona nu și-au pierdut din popularitate fiind în continuare în topul preferințe, românii s-au orientat totodată către destinații alternative din Cipru, Turcia, Grecia. Astfel, conform căutărilor efectuate pe momondo.ro pentru perioada 26 mai – 3 iunie, destinația cu cea mai mare creștere, comparativ cu aceeași perioadă în 2017, este Paphos, orașul sud-vestic al Ciprului. A doua destinație în trend pentru această perioadă este Kayseri, orașul din regiunea Cappadocia, Turcia. Top 3 destinații cu cea mai mare creștere în căutările românilor este completat de Heraklion, capitala insulei Creta, Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
calatorie
vacanta
copii