România, printre cele mai “fierbinți” destinații de vacanță pentru turiștii americani în această toamnă

România, printre cele mai “fierbinți” destinații de vacanță pentru turiștii americani în această toamnă

Transfăgărășan

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 aug 2019

Turiștii americani în căutare de noi experiențe de călătorie se orientează spre destinații mai puțin populare din Europa, America Latină și Orientul Mijlociu, printre țările aflate la mare căutare în această toamnă fiind și România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România esta a patra cea mai “fierbinte” destinație de vacanță în rândul americanilor cu venituri peste medie, volumul rezervărilor crescând cu 135% față de anul trecut.

Uruguay (+286), Maldive (+171%) și Malta (+140%) au înregistrat cele mai mari creșteri procentuale de la an la an, topul 5 fiind completat de Egipt (+122%), relevă un studiu realizat de rețeaua internațională de agenții de turism Virtuoso, specializată în organizarea de călătorii de lux.

FOTO Noi nereguli pe litoral. Mai multe camere de la Tabăra Comorova din Neptun, închise pentru mizerie CITEȘTE ȘI FOTO Noi nereguli pe litoral. Mai multe camere de la Tabăra Comorova din Neptun, închise pentru mizerie

În ceea ce privește cele mai populare destinații de vacanță în această toamnă, cei mai mulți americani preferă să călătorească pe teritoriul SUA, relevă studiul.

SUA sunt urmate în clasament de Italia, Marea Britanie și Franța.

Datele analizate se referă la rezervările făcute de turiștii americani prin intermediul celor peste 1.000 de agenții din rețeaua Virtuoso pentru perioada septembrie-decembrie 2019.

Potrivit raportului, leit-motivul din acest an în turism este explorarea de noi destinații, turiștii americani fiind în căutare de noi aventuri printre “castelele de basm din România, siturile istorice din Malta și fiordurile norvegiene”.

Top 10 cele mai fierbinți destinații în această toamnă în funcție de creșterea ratei rezervărilor

  1. Uruguay (+286%)
  2. Insulele Maldive (+171%)
  3. Malta (+140%)
  4. România (+135%)
  5. Egipt (+122%)
  6. Porto Rico (+120%)
  7. Rwanda (+114%)
  8. Qatar (+101%)
  9. Coreea de Sud (+98%)
  10. Norvegia (+96%)

Top 10 cele mai populare destinații în această toamnă

  1. SUA
  2. Italia
  3. Marea Britanie
  4. Franța
  5. Africa de Sud
  6. Israel
  7. Australia
  8. Germania
  9. Japonia
  10. Spania
viewscnt
Afla mai multe despre
turisti americani
destinatii fierbinti
virtuoso
top detinatii de vacanta
toamna 2019